12 februari 2022, Goeree-Overflakkee - Afgelopen week ging de fractie van de ChristenUnie langs bij een tweetal ondernemers. "Het eerste bezoek was bij Van Putten Agro en Vergo Dirksland. Een familiebedrijf waar sinds 1960 spruiten geteeld en sinds 2012 ook verpakt worden. Eelco van Putten legde uit hoe er met de nieuwste technieken spruiten volledig geautomatiseerd gesorteerd worden (...) daarna werd een bezoek gebracht aan de Jumbo van Coen Sperling." Lees meer >>

Vervolg

Indrukwekkend om te zien. Het bedrijf is op dit moment vol in productie en oogst, sorteert en verpakt spruiten van begin augustus t/m eind februari. Het doel is om de spruiten zo vers mogelijk van het land bij de consument op het bord te krijgen. De spruiten worden afgeleverd bij supermarkten door heel Europa en zelfs aan de andere kant van de oceaan. Het afval van de spruiten wordt als veevoer voor de koeien gebruikt en later komt de mest weer terug op het land. Zo maak je de cirkel van kringlooplandbouw rond en gaan de voedingsstoffen die uit de bodem worden gehaald uiteindelijk weer terug naar de bodem.

"Mooi om zo een inkijk te krijgen in dit innovatieve bedrijf"

Hierna vertrok de fractie richting Ouddorp. Daar werd een bezoek gebracht aan de Jumbo van Coen Sperling. De winkel die dik twee weken dicht was geweest in verband met een grote verbeteringsslag in de inrichting en uitstraling, was weer geopend en werd druk bezocht. De fractie kreeg een rondleiding door de geheel vernieuwde Jumbo. De winkel oogde heel ruim en heeft een groot assortiment, met veel aandacht voor verse en lokale producten. Na de rondleiding heeft de fractie verder doorgesproken met Coen Sperling over het ondernemen op het eiland en in het bijzonder op Ouddorp.

De ChristenUnie vindt het mooi dat het eiland zoveel innovatieve en betrokken ondernemers heeft, waar deze twee een prachtig voorbeeld van zijn.

Tekst CU