Middelharnis/Zierikzee - "Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan men denkt!" Daarom organiseren de gemeenten Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee opnieuw samen een gratis cursus voor inwoners die overwegen om zich met de lokale politiek te gaan bezighouden. "Vanwege de huidige coronamaatregelen is het nog niet bekend of het een fysieke of een online cursus wordt. De keuze is afhankelijk van de situatie eind mei." Aanmelden kan t/m vrijdag 30 april 2021 via de website van de gemeenten. Lees hieronder meer.

Voor wie?

De cursus Politiek Actief, verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtstaat, is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. De cursus is ook geschikt voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. De cursus is niet bedoeld voor inwoners die al actief zijn in de politiek.

Maak kennis met de lokale politiek

Naast informatie over de lokale politiek, verbeteren deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. Er zijn vijf cursusbijeenkomsten, elk met een ander thema. De vijfde bijeenkomst is het bijwonen van een raadsvergadering.

Waar?

Vanwege de huidige coronamaatregelen is het nog niet bekend of het een fysieke of een online cursus wordt. De keuze is afhankelijk van de situatie eind mei. Als het een fysieke cursus wordt vinden de cursusavonden afwisselend plaats in beide gemeenten. De ene keer in Bestuurscentrum Het Rondeel in Middelharnis, de andere keer in de Burgerzaal in het gemeentehuis in Zierikzee.

Programma (indien fysiek weer mogelijk is)

Woensdag 26 mei 2021: introductie en kennismaking (Middelharnis)
Woensdag 2 juni 2021: de gemeente (Middelharnis)
Woensdag 9 juni 2021: de gemeenteraad (Zierikzee)
Woensdag 16 juni 2021: debatteren (Zierikzee)
Donderdag 24 juni 2021: bijwonen raadsvergadering Schouwen-Duiveland
Donderdag 15 juli 2021: bijwonen raadsvergadering Goeree-Overflakkee
De avonden starten om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur.

Meld u snel aan

Aanmelden kan t/m vrijdag 30 april 2021 via het aanmeldformulier op goeree-overflakkee.nl/politiekactief. Doe het snel want het aantal plaatsen is beperkt. Bij het aanmelden vragen wij naar uw motivatie en of u al politiek actief bent (of bent geweest). Er is een maximum aantal inschrijvingen. Uw aanmelding is dus niet direct definitief. Hiervoor ontvangt u na 30 april bericht.