Goeree-Overflakkee - Op 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. Speciaal voor risicogroepen gaan sommige stemlokalen al open op 15 en 16 maart. Kiezers kunnen tussen 07:30 en 21:00 uur hun stem uitbrengen. Er gelden speciale regels: stembureauleden, tellers en vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie van de Tweede Kamerverkiezing, kunnen hun werkzaamheden doen tijdens de avondklok. Iedereen die komt stemmen moet de gezondheidcheck doen voordat er gestemd gaat worden (deze zit bij je stempas). Draag in het stemlokaal ook een mondkapje, houdt de 1,5 meter afstand en desinfecteer je handen. Lees hieronder meer.

Vervolg Tweede Kamerverkiezing

Op woensdag 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. Vanwege het coronavirus neemt ook onze gemeente Goeree-Overflakkee maatregelen om de verkiezing zo goed mogelijk te laten verlopen. Er zijn in totaal 24 stembureaus op Goeree-Overflakkee; 4 stembureaus zijn al open op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart, vooral voor risicogroepen.

Stembureauleden, tellers en vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie van de Tweede Kamerverkiezing, kunnen hun werkzaamheden doen tijdens de avondklok. "Zij krijgen daarvoor een verklaring van de gemeente, in de vorm van een e-mail. Zo kan de verkiezing doorgaan, ook tijdens de avondklok.

U leest meer over deze verkiezing en de genomen maatregelenin de linkjes van de Rijksoverheid hieronder: