27 juni 2019, Ouddorp - Na intensieve samenwerking door vele partijen, tegenwoordig stakeholders genoemd, was het moment daar op woensdag 26 juni voor een feestelijke afronding van de gebiedsontwikkeling tussen strand, Vrijheidsweg en tussen de Oosterweg en de rotonde bij de Klepperstee. Lees hieronder een verslag door Maria Evers.

Verslag feestelijke afronding
"Iedereen die de kust van Ouddorp momenteel bezoekt, krijgt een warm welkom van overweldigende hoeveelheden klaprozen, afgewisseld met koolzaad en kamille. Hier en daar een paars en blauw accentje door de wikke en enkele korenbloemen. De natuur is op de aangelegde zandwallen langs de Vrijheidsweg zijn gang gegaan. Het levert een schitterende kleurenpaneel op. De groene ‘muur’ is weg en het landschap is meer open en biedt zicht op het duingebied.
Vertegenwoordigers van de provincie waaronder gedeputeerde Jaap Smit, wethouders Feller en Markwat van de gemeente Goeree-Overflakkee, enkele raadsleden, mensen uit de recreatiesector en van Natuurmonumenten kwamen samen bij de Houten Kaap. Een prachtige voorziening met strandtheater, een plein, diverse winkeltjes, restaurant en supermarkt. Gewoon openbaar voor iedereen.
“We richten ons op de lokale mensen”, vertelt Simone Baaijens, manager Strandtheater Houten Kaap. De toeristen van het naastgelegen Park Ouddorp Duin waarvoor Landal de verhuur regelt, maken uiteraard ook gebruik van deze accommodaties. Maandelijks wordt er een ‘uitwaaier’ gemaakt met vermelding van de vele activiteiten voor groot en klein, in en rond Ouddorp Duin.
Wethouder Peter Feller opende de middag en roemde de fantastische samenwerking, tussen zoveel partijen. De doelen van de gebiedsontwikkeling zijn gehaald: Mooie duinbeleving, betere verbinding met het dorp en meer diversiteit.
Na enkele inleidingen maakte het gezelschap een stevige wandeling over de paden en naar het punt voor een officiële handeling. Wethouder Feller viel de eer te beurt om het lintje door te knippen. De aanwezigen waren onder de indruk van het gebeid. “Er werd eerst wat gemopperd over de werkzaamheden en dat we alles aan het slopen waren, maar uiteindelijk nu het klaar is, krijgen we veel complimenten. ‘Het ziet er weer uit als in mijn jeugd’, merkte een oudere inwoner op."

Tekst en foto's Maria Evers