Regio - Op vrijdag 8 februari 2019 is de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor verkiezingen van de waterschappen op 20 maart a.s. in het Waterschapshuis in Ridderkerk officieel vastgesteld: "Wij zijn er voor u, op 20 maart en daarna!" De ChristenUnie krijgt lijstnummer 7 en de lijst telt 34 kandidaten. De kieslijst kent een evenwichtige regionale spreiding van de kandidaten. Lijsttrekker is de ervaren Jantien Fröling uit Hellevoetsluis (Voorne-Putten). Van het eiland Goeree-Overflakkee komen Bert Tuk uit Ouddorp (nr. 2) en Gerrit de Jong uit Sommelsdijk (nr. 3), Angelina Kievit-van der Velde (Dirksland), Ruud van Asperen (Oude-Tonge) en Piet Robijn (Sommelsdijk).

Andere kandidaten van Voorne Putten zijn Bernard Tebrugge (Spijkenisse), Andrew van de Bilt (Hellevoetsluis) en Huib Geuze (Hellevoetsluis).

Op het eiland IJsselmonde wonen Willem Schneider uit H.I. Ambacht (nr. 4), Johan van Wolswinkel uit Poortugaal (nr. 6), Marius Schenkel (Zwijndrecht), Arie van Nes (Ridderkerk), Setkin Sies (Rotterdam), Piet van Hengel (Rotterdam).

Het Eiland van Dordrecht wordt vertegenwoordigd door Inge den Hollander (nr. 5), Quintijn Schenkel, de Hoeksche Waard door Alma Vervelde-Tuk, Gerto Hoek, Janny Russcher-Wolfert (uit Oud-Beijerland) en Rini de Moed (Puttershoek).

Op één van hen kunt u op 20 maart uw stem uitbrengen bij de Waterschapsverkiezingen. Wat het waterschap doet, hebben we de laatste zomer duidelijk kunnen merken. Bij hoosbuien zorgt het schap er voor dat we droge voeten houden. En is het extreem droog, dan zorgt het ervoor dat er voldoende water is voor mens, dier, land en industrie.
Nu het weer steeds extremer wordt, worden de taken van het waterschap nog belangrijker dan ze al waren. Daarmee worden de kosten ook hoger. De ChristenUnie heeft zich er de afgelopen 4 jaar sterk voor gemaakt dat het waterschap doet wat het moet doen en daarbij zorgvuldig omgaat met het geld van inwoners en bedrijven.

Bron ChristenUnie Waterschap Hollandse Delta