Middelharnis - Tijdens de raadsvergadering van 25 januari 2018 waren er geen insprekers en werden geen mondelinge vragen gesteld door de leden van de raad. Lees hieronder een verslag over de oordeels- en besluitvormende fase in de vergadering, die plaatsvond in het Rondeel te Middelharnis.

Oordeelsvormende fase

In de oordeelsvormende fase is eerst over twee raadsvoorstellen gesproken met betrekking tot de gebiedsontwikkeling Den Bommel respectievelijk het budget voor beheer en onderhoud van het zandwallen- en schurvelingengebied. Met deze twee voorstellen kon de raad na de beraadslaging direct en unaniem instemmen. Bij het laatste voorstel legde de heer Van der Meer (Fractie Van der Meer) een stemverklaring af. Vervolgens is er op verzoek van VKGO over twee brieven van het college gesproken met betrekking tot ten eerste de compensatie voor omwonenden van de windparken Suyderlandt en Blaakweg en ten tweede het verslag van de excursie van de visserijsector 2017. Aan deze brieven was geen besluitvorming verbonden. Vervolgens is over een tweetal moties gesproken. De eerste motie werd door de heer Tuk (ChristenUnie) ingediend, mede namens de fracties van CDA, PvdA, Fractie Maliepaard en SGP, en ging over de aansluiting van de gemeente bij de Statiegeldalliantie. Deze motie werd overgenomen door het college en niet meer instemming gebracht. De tweede motie ging over de pulskorvisserij en werd door de heer C.G.M. Grinwis (SGP) ingediend, mede namens alle andere fracties. Ook deze motie werd na de beraadslaging overgenomen en niet meer instemming gebracht.

Besluitvormende fase

In de besluitvormende fase is allereerst bij meerderheid ingestemd met het voorstel voor krediet voor warmtepompen voor het sport- en recreatiecentrum De Staver, met alleen tegenstemmen van de fracties van VKGO en PvdA. De heer Keuker (PvdA) en de heer Heintjes (VKGO) legden hierbij een stemverklaring af. Tot slot is unaniem ingestemd met het bestemmingsplan Schoolweg 2 te Den Bommel en de verklaring van geen bedenkingen voor de omgevingsvergunning inzake de Armenweg 2 te Nieuwe-Tonge.

Officiële publicatie van de daarvoor in aanmerking komende besluiten volgt (mogelijk) nog. De raadsvergadering is na te kijken en luisteren via deze link naar de website van gemeente Goeree-Overflakkee. De eerstvolgende raadsvergadering staat gepland op donderdag 8 februari a.s. vanaf 19.30 uur in Bestuurscentrum Het Rondeel aan de Dwarsweg 40 in Middelharnis.

Geen raadsvergadering op 8 februari 2018

De op donderdag 8 februari geplande raadsvergadering gaat niet door. Het presidium heeft dat eerder deze week besloten omdat er onvoldoende inhoudelijke punten voor de agenda zijn. De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 22 februari 2018 om 19:30 uur in Bestuurscentrum het Rondeel. De agenda is een week voor de vergadering beschikbaar via de website van gemeente Goeree-Overflakkee.