Den Bommel - Samen maken we Goeree-Overflakkee! Debby Roukens is columniste voor iGOnl, die om de week haar belevingen, gedachten en bezigheden zal verwoorden in een column. Debby heeft haar hart verloren heeft aan ons schitterende eiland Goeree-Overflakkee. Roukens studeerde journalistiek en maatschappijgeschiedenis en werkt inmiddels weer als programmamaker bij de radio. Debby: "...wat te denken van de tuinders die langs de weg in het seizoen tulpen en pioenrozen verkopen? Bloemen die je nog steeds zelf mag afrekenen, want mensen vertrouwen elkaar hier nog. ..." Lees hieronder haar nieuwste column: Ingeburgerd >>

Ingeburgerd

Time flies when you’re having fun” zeggen ze zo mooi in het Engels en dat kan ik beamen. Ik realiseerde me van de week dat we hier komende zomer al vijf jaar wonen! Die jaren zijn omgevlogen. Ik weet dat ik nooit helemaal een echte eilander zal worden (volgens mij ben je dat alleen wanneer je wieg hier stond), maar ik voel me steeds minder een overlander, hoewel ik altijd het woord ‘overkanter’ gebruik. Dat is dan ook gelijk weer het bewijs dat ik hier niet vandaan kom heb ik begrepen. Hoe dan ook, ik ben nog steeds heel blij op dit prachtige eiland te wonen. Ik kan niet wachten tot straks op de velden de tulpen weer naar boven komen. In de afgelopen jaren heb ik ook steeds meer de leukste winkeltjes en plekjes ontdekt. Zo is er in Ouddorp een geweldig kleine kringloopwinkel/dagbesteding waar ze voor weinig geld de leukste spulletjes verkopen. In Herkingen geniet ik in de zomer van de prachtige theetuin. In Ooltgensplaat kun je (alleen op donderdagavond en vrijdagavond!) geweldige pizza’s halen en Dirksland heeft nu alweer een paar jaar een zaakje in de buurt van de Ring waar je heerlijk kunt lunchen of gewoon een kopje koffie drinken. Dan is er nog het Tilse Schuurtje (een mini-landwinkeltje) in Den Bommel. En die heerlijke plek in Sommelsdijk waar je de mooiste (half edel-) stenen kunt kopen maar ook gemasseerd kunt worden. En wat te denken van de tuinders die langs de weg in het seizoen tulpen en pioenrozen verkopen? Bloemen die je nog steeds zelf mag afrekenen, want mensen vertrouwen elkaar hier nog. Ik wil hier niemand tekort doen want er zijn nog zo ontzettend veel meer mooie, leuke en fijne plekjes op het eiland, maar dit waren zomaar wat ontdekkingen waar ik zelf heel blij van werd. En word.
Ik betrapte mezelf erop dat ik tegenover een vriend die vanuit een grotere stad op bezoek kwam weer het hele promotieverhaal aan het afsteken was. Vandaar dat ik dit geluk ook nog even hier wilde delen. Home is where the heart is, om dan ook maar in het Engels af te sluiten. ’N zo ist e en niet aorester!

Debby Roukens