Ooltgensplaat - Op vrijdagmiddag 4 oktober 2019 werd aan het begin van de middag wederom melding gedaan van een ongeval met een "auto te water" aan de Bosweg te Ooltgensplaat. Eenzelfde melding als die eerder gedaan werd op 11 september j.l.. Toen werden ook diverse hulpdiensten ter plaatse geroepen, naar de Bosweg te Ooltgensplaat, voor een melding 'Voertuig te water', omdat een passant langsreed en een auto onder water zag liggen naast de weg. En ook deze keer betrof het een "verlaten voertuig", waarvan de bestuurder niet te vinden was. Maar ook dit slachtoffer kwam weer terug. Lees hieronder meer en bekijk alle foto's.

Vrijdag 4 oktober

Ter plaatse gekomen troffen, brandweer en ambulancemedewerkers niemand meer aan in het voertuig, dat bijna helemaal onder water lag. De politie kwam iets later ter plaatse. Het slachtoffer kwam echter even later toch weer terug. Waarschijnlijk reed de bestuurder (uit Oude-Tonge) vanaf natuurgebied De Hellegatsplaten en verloor in de bocht op de Bosweg de macht over het stuur, raakte een bord, reed een steen uit de grond en belandde met de auto in het water. De man uit Oude-Tonge kon na zijn duik in het water op eigen kracht het voertuig verlaten en is naar de dichts bijzijnde boerderij gelopen om hulp te vragen. De man mocht met de boer in zijn trekker mee terugrijden naar de plaats van het ongeval. De boer had met zijn trekker de auto snel op het droge en wonderwel doet de auto het gewoon nog. De man verklaarde niet hard te hebben gereden.

Ook deze man was, evenals de vrouw die op 11 september 2019 met haar voertuig in het water langs de Bosweg belandde, "vergeten" om toegesnelde hulpdiensten op de hoogte te brengen. Ook dit slachtoffer had wellicht beter gelijk 112 kunnen bellen en niet het voertuig verlaten. Nu zijn alle hulpdiensten wederom voor niets op komen draven... en het waren er veel.