Ooltgensplaat - Op woensdagavond 11 september 2019 vond er een ongeval plaats op de Bosweg te Ooltgensplaat. Diverse hulpdiensten werden ter plaatse geroepen, ook de traumahelikopter werd ingezet, voor een melding 'Voertuig te water'. Deze melding kwam rond 19:05 uur bij de meldkamer binnen via een boer die langsreed en een auto onder water zag liggen. Ter plaatse gekomen troffen de hulpdiensten echter niemand meer aan in het voertuig, dat bijna helemaal onder water lag. Het slachtoffer kwam echter even later aanrijden in een andere auto. Lees hieronder meer.

Vervolg

Toen de boer een kleine auto in het water lang de Bosweg zag liggen heeft hij melding gedaan. De bestuurster die even hiervoor met haar voertuig vanaf natuurgebied De Hellegatsplaten kwam rijden verloor na de bocht, op de Bosweg de macht over het stuur en belandde met haar auto in het water. Ze kon op eigen kracht het voertuig verlaten en is naar een voor haar bekend adres gelopen. Terwijl de hulpdiensten aan het zoeken waren naar een eventueel slachtoffer, kwam de jonge vrouw met nog een persoon aanrijden in een auto. Ze was had volgens een getuige "alleen last van haar rug". Diezelfde getuige: "Ze had wellicht beter gelijk 112 kunnen bellen en niet haar voertuig verlaten. Nu zijn alle hulpdiensten voor niets op komen draven... en het waren er veel."

Eerder deze avond moesten de hulpdiensten naar een vermeend gaslek in een woning aan de Hyacintenstraat in Sommelsdijk en vond een ongeval plaats aan de Oudelandsedijk Middelharnis richting Stad aan 't Haringvliet.