Stellendam - Op zaterdag 7 juli 2018 vindt Vlaggetjesdag in Stellendam plaats, met als thema: Ontmoet, Proef en Beleef. Connexxion vindt het belangrijk dat de bezoeker comfortabel kan reizen met het openbaar vervoer naar dit evenement en kan uitstappen bij het Haventerrein. Connexxion zocht hiervoor de samenwerking met de organisatie. Zaterdag worden er 30:000 bezoekers verwacht. Lees hieronder meer en ga voorbereid op reis.

Pendelbus tussen Stellendam Busstation en het haventerrein

Het evenement is goed bereikbaar met de bus van Connexxion met lijn 104 en R-net 436. De dichtstbijzijnde bushalte is Stellendam, Busstation. Vanaf het station Stellendam rijden er pendelbussen van en naar het haventerrein. De pendelbus heeft geen vaste vertrektijden maar zal zoveel mogelijk inspelen op de aankomsttijden van lijn 104.

Vervallen halte

Om veiligheidsredenen is de reguliere bushalte Stellendam Vissershaven tijdens Vlaggetjesdag niet in gebruik deze dag.

Betaal je reis gemakkelijk met pin

Reizigers zonder OV-chipkaart kunnen een kaartje kopen bij de chauffeur en betalen met pin/creditcard. Contant betalen is niet mogelijk. Vanwege de te verwachte drukte bij de oplaadautomaten adviseert Connexxion de reizigers om alvast de OV-chipkaart op te laden met voldoende saldo of een geldig abonnement.

Actuele reisinformatie

Voor een actueel reisadvies vlak voor of tijdens de reis wordt het gebruik van de CXX-app geadviseerd. Hier zijn vertrektijden te vinden waarbij zoeken op adres, postcode en haltes mogelijk is.

Vlaggetjesdag

Vlaggetjesdag Stellendam staat in het teken van de Goereese vissersvloot, vissers en natuurlijk: vis! Op het terrein van de binnenhaven van Stellendam zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Visserijondernemers en toeleveranciers tonen in de binnenhaven fier hun kotters en zullen vertellen over hoe de visserij zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot een moderne en technisch innovatieve bedrijfstak. U kunt tijdens Vlaggetjesdag leren hoe u vis kunt fileren of vis bewonderen op de vistafel en tijdens een workshop leert u hoe u garnalen moet pellen. Nieuw tijdens deze editie van Vlaggetjesdag zijn trendy foodtrucks die op verschillende plaatsen aan de kades van de binnenhaven hun culinaire kunsten vertonen. Het eten kan relaxt direct aan de kade worden opgegeten, met zicht op prachtig versierde kotters en op de achtergrond sfeervolle klanken van gezellige shantykoren. Een vast onderdeel en één van de hoogtepunten van Vlaggetjesdag is de Vlootschouw. Onder aanvoering van het vlaggenschip zal de Goereese vloot om 14.30 uur uitvaren voor een tocht van anderhalf uur over het Haringvliet. Tijdens de tocht met versierde kotters zal de vlootadmiraal vanaf het Vlaggenschip de Vlootschouw afnemen. Voor het actuele programma: vlaggetjesdag-stellendam.nl