Middelharnis - Op zondag 3 december 2017 vond het jaarlijkse goed georganiseerde toernooi, de Noritsu Cup plaats. Dit toernooi georganiseerd door Karateclub Noritsu is het Nederlands Kampioenschap van de Nederlandse Karate Associatie, één van de grootste Nederlandse bonden van Nederland. Buiten het NKA mogen slechts een handvol andere sportscholen en organisaties meedoen aan dit toernooi. "Budokai Senshi is één van de gelukkigen die daarbij aan mogen sluiten en wij maken daar dan ook ieder jaar dankbaar gebruik van."Lees hieronder een verslag door één van de leden van de vereniging.

"Budokai Senshi schreef 7 deelnemers in: Jette Prins, Emma v/d Hul, Bas van Brussel, Alessia Lussenburg, Hanne Kom, Thijs Meijer en Lieke Kooistra. Helaas vielen 2 vechters voortijdig af, Jette en Emma hadden allebei de griep te pakken. Bas van Brussel trof het deze dag ook niet. Vanwege zijn lengte en gewicht treft hij ieder toernooi zeer ervaren en/of zware tegenstanders. Niet goed voor de motivatie om dat keer op keer mee te maken en de coaches besloten Bas terug te trekken uit het toernooi. Uiteindelijk bleven er dus 4 vechters over! Alessia begon zeer goed met een mooi gelijkspel tegen 1 van haar tegenstanders, nadat zij haar 2 partij verloor op waza ari kreeg zij in haar 3e partij een onreglementaire techniek op haar kin en was dermate aangeslagen dat ze besloten niet meer verder te vechten. Dit keer geen prijs voor Alessia. Hanne Kom kwam ook niet echt lekker in haar spel, incasseerde de eerste rond een harde ronde trap maar vocht zich toch knap naar een 3e plaats, Brons voor Hanne! Thijs Meijer doet nog niet zo heel lang wedstrijden maar trof toch 2 ervaren vechters in zijn poule, 1 van de wedstrijden wist hij overtuigend te winnen en 1 werd verloren. Een mooie 2 plaats dus zilver voor Thijs! Lieke Kooistra die 1 week voor dit toernooi nog een prima partij draaide op het katsu gala maar toch verloor had duidelijk iets goed te maken en liet dit dit toernooi ook zien. Beide partijen werden overtuigend gewonnen door Lieke en zo werd zij Nederlands Kampioen! Goud voor Lieke! Dank gaat uit naar de organisatie van karateclub noritsu, deelnemers, coaches Martijn Bom en Tom van Brussel en het meegereisde publiek. Dit was voor Budokai Senshi het laatste karate toernooi van dit kalenderjaar, wel staat er nog een uitwisseling in het kickboksen met Yohan Dojo op het programma op 22 december."