4 september 2017, Regio - Dat we op Goeree-Overflakkee momenteel een sterke groep atleten hebben werd in de afgelopen weken maar weer eens bevestigd. Maikel Peeman en Ricardo Sint Nicolaas wonnen dit jaar bij AV Flakkee al meerdere wedstrijden en Eric Wolfert boekte zijn tweede overwinning van dit seizoen. Daarnaast werd het baanseizoen sterk afgesloten met meerdere persoonlijke records. Lees hieronder een verslag door AV Flakkee.

"Met het kwik rond de 28 graden was het zaterdag 26 augustus afzien voor de bijna 500 deelnemers aan de Schenkelloop in Capelle aan den IJssel. Namens AV Flakkee liep Eric Wolfert de 15km en Peter Pollemans de 10km. Om 14u klonk het startschot en Wolfert zat gelijk goed in de groep favorieten die uit zo'n tien atleten bestond. Na 3km was het Ali Shugul (R'dam) die versnelde en alleen Wolfert kon mee. Het tweetal werkte goed samen en regelmatig zagen we Shugul een paar meter laten. "Ik zag dat hij het lastig had maar mijn benen voelden in het begin niet zo goed dat ik al durfde door te trekken, daarbij was het zaak om niet te gek te doen met deze hitte", aldus Wolfert die een week eerder derde werd in de halve marathon van Westenschouwen. Net voor het 10km punt viel de beslissing, Wolfert had opnieuw een gaatje en trok nu goed door, in een soepel ritme nam hij afstand van Shugul die definitief loste. Wolfert hield zijn tempo vlak en kwam na 56.24min als eerste over de finish, Shugul werd tweede op 58sec en Menno Lieven werd derde op 1.30min. Peter Pollemans werd vierde op de 10km in 39.29min. Een aantal jaar geleden was hij de snelste Flakkeese atleet maar een blessure hield hem lang aan de kant. "Nu gaat het weer steeds beter en ik hoop de tijden van weleer weer te halen". Dat Pollemans sprongen maakt liet hij zaterdag 2 september zien in Noordeloos waar hij de 10km in 37.35min voltooide, goed voor de 17e plaats.

Maikel Peeman heeft dit seizoen geweldig gepresteerd op de baanwedstrijden, zijn hoofddoelen lagen op de 3000m en 5000m maar op vrijdag 25 augustus maakte hij een uitstapje naar de 800m bij AV Gouda. "Ik weet niet echt wat ik kan, deze week ben ik wat verkouden geweest maar ik hoop onder de 2.00min te duiken". Na een flitsende eerste 400m moest Peeman diep gaan in deel twee maar hij werd keurig derde in een fantastische tijd van 1.58:30, een tempo van ruim 24 km/h. Een dag eerder werd in Rotterdam het Runnersworld Baancircuit afgesloten met de 3000m. Ricardo Sint Nicolaas ging voortvarend mee in de snelste serie en verbeterde zijn persoonlijk record met 1sec naar 9.04:12. Rijk van Dongen liep eveneens een PR met 11.02:12.

Vrijdag 1 september werd in Utrecht de laatste baanwedstrijd van het seizoen gehouden met als hoofdonderdeel de 5000m. In de snelste serie liepen Maikel Peeman en David Bouman namens Flakkee. Peeman liep in de eerste ronden weg uit de tweede groep die koerste op een schema 15.00. De Sommelsdijker leek lang op weg naar 14.45 maar in de laatste 2km liepen de benen vol en finishte hij na 15.10 "Dit werd 'm niet, nu op naar een mooie crosswinter", zo klonk het gemotiveerd. Voor Bouman was deze serie net te snel en zo liep hij heel de race alleen achter de groep, toch weerhield het hem niet van een snelle tijd want met 16.05min verbeterde hij zichzelf met maar liefst 29sec. In de tweede serie zagen we Eric Wolfert en Ricardo Sint Nicolaas. Laatstgenoemde liep twee dagen eerder nog de 10km in Steenbergen waar hij derde werd in 33.29min. Tijdens de 5000m koos hij voor een zorgvuldige opbouw, gaandeweg de race versnelde hij en de tussentijden lieten zien dat hij hard op weg was om zijn streeftijd van 15.50 te verwezenlijken. Samen met Dominic Bersee (Naaldwijk) nam hij zelfs de kop van de serie en mede door de goede samenwerking realiseerde Sint Nicolaas een schitterende tijd van 15.48min. "Dit had ik niet verwacht, het is de kroon op een mooi baanseizoen!" Wolfert liep een vrij constante race en finishte na 16.48min. "Na al dat lange werk is dit weer even schakelen, het voelde goed maar de echte snelheid ontbrak, het ging meer op de grote motor"."