Middelharnis - Het zal u vast niet zijn ontgaan: volle tribunes tijdens de EK Hockey, welke live door de NOS uitgezonden wordt, successen op EK’s, WK’s en Olympische spelen, hockey leeft in Nederland. Zo ook op Goeree-Overflakkee waar in 2012 Hockey Club Goeree-Overflakkee (H.C.G.O. ) weer is opgericht. Met dank aan de leden, vrijwilligers, sponsoren en ouders is een bloeiende hockeyvereniging ontstaan die eind afgelopen seizoen de 200 leden grens heeft doorbroken. Er zijn in de afgelopen 5 jaar 5 zaalhockeykampioenschappen gevierd! Echter, het aantal leden is weer iets gedaald en de vereniging doet een oproep. Lees hieronder verder.

"Hoewel het binnen H.C.G.O. vooral om de breedtesport gaat is dat toch mooi meegenomen. Winnen is ook fijn. Dankzij de vele hockeyclinics die gegeven zijn, de hernieuwde deelname van de RGO aan de Nationale Scholencompetitie en de diverse media uitingen met zo nu en dan een radio interview bij RTV-Slogo heeft de hockeysport zich gevestigd op Goeree-Overflakkee. Het fungeren als gastlocatie van H.C.G.O. voor de jongste jeugddag van de KNHB is een bewijs dat ook de hockeybond H.C.G.O. heeft gevonden. H.C.G.O. is een familievereniging zoals de hockeysport een familiesport is. Elk jaar wordt een familietoernooi georganiseerd als ook andere evenementen al dan niet samen met de voetbal vereniging en atletiek vereniging waarmee H.C.G.O. de gemeentelijke mee deelt."

Imago
De afgelopen weken zijn er diverse publicaties in de landelijke media verschenen m.b.t. de hockeysport, volle tribunes, wachtlijsten bij veel clubs en jammer genoeg steeds meer een meiden imago voor de hockeysport. "Wij willen benadrukken dat hockey een technische, dynamische en snelle sport is, en zeer zeker niet perse een sport voor meiden, onze uitdagende trainingen zijn hierop ingericht. Het aan de hockeysport klevende stigma als een sport voor de elite gaat bij onze club zeer zeker niet op, iedereen is bij ons van harte welkom!"

Funkeyhockey bij H.C.G.O.
Steeds meer hockeyverenigingen zetten hun poorten open voor kinderen uit de leeftijdscategorie 4/5-jaar. Dit is een gevolg van het feit dat veelal oudere broers en/of zussen al lid zijn bij een vereniging, kinderen enthousiast zijn om te bewegen en verenigingen graag een jongere doelgroep willen aanspreken. Funkeyhockey is de meest speelse manier om kennis te maken met de hockeysport. Tijdens de lessen komen de kinderen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jarigen. Op die manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen.

Jongste jeugd en junioren.

H.C.G.O. beschikt over diverse teams in de Categorie F t/m A welke op de zaterdagochtend en -middag hun wedstrijden spelen op de thuisaccommodatie “De Pallandt” in Middelharnis: "Wij nodigen u uit om eens een kijkje te komen nemen met uw kids."

Veteranen
"Het leuke mixed gezelligheidsteam 'Veteranen' traint elke maandagavond op onze accommodatie in Middelharnis. Af en toe wordt er een oefenwedstrijd gespeeld, waarbij de 3e helft zeer belangrijk is. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Hockeyervaring is geen vereiste!"

Meer informatie

Meer informatie over Funkeyhockey, Hockey en H.C.G.O. vind je op www.hcgo.nl, je kunt vanzelfsprekend altijd komen kijken met de kinderen bij een van de trainingen of wedstrijden op Sportpark “de Pallandt” in Middelharnis. Woon je op Goeree-Overflakkee en wil je eens proberen of hockey ook een sport is voor jou? Dat kan door je als proeflid aan te melden en de eerste twee trainingen gratis mee te spelen.