19 mei 2017, Middelharnis - Op 14 mei stond de jaarlijkse Kodo cup weer op het programma. Dit Nederlands Kampioenschap Ashihara Karate georganiseerd door sportschool Kodo trekt ieder jaar flink wat deelnemers uit binnen en buitenland. Ook Budokai Senshi nam deel met, te weten: Mark Hokke, Alessia Lussenburg, Mees Prins, Jette Prins, Hanne Kom en Bas van Brussel. Het merendeel van dit wedstrijdteam is redelijk onervaren maar waren gebrand op een goed resultaat. Lees hieronder een verslag door één van de leden.

"Nadat Mees en Mark met een prima vertoon net buiten de prijzen vielen, traden Jette en Alessia in 1 poule samen voor het eerst prijzen materiaal. Alessia die onlangs ook al in de prijzen viel op een groot Kata toernooi in Belgie, begon uitstekend en haalde een winst. Ook haar 2e partij leek in haar voordeel te komen, zij scoorde meerdere malen tegen de helm maar deze werden niet gezien door de desbetreffende scheidsrechters. Toen haar tegenstandster haar ook 1 x wist te raken werd deze wel geteld als punt en kon zij fluiten naar de winst. Desondanks toch een hele mooie 3e plaats voor Alessia. Jette had hier minder last van, zij won van alle 3 haar tegenstanders waaronder een ippon (heel punt) door een goed geplaatste knie bij haar tegenstandster. Jette werd dus Nederlands Kampioen Ashihara Karate! Hanne doet het al langere tijd heel goed en constant, ook nu vocht zij een uitstekende partij en behaalde een mooie 2e plaats. Bas trof het niet met de loting en kwam tegen 2 zeer gevorderde wedstrijdvechters waaronder een Europees Kampioen. Bas zijn vechtlust deze dag was echter ongelooflijk. Waar hij de eerste ronde nog overdonderd werd en verloor. Zette hij zijn 2e partij alle spanning van zich af en vocht zich zeer overtuigend naar de winst tegen de Europees Kampioen! wat een geweldige prestatie die beloond werd met een zeer mooie 2e plaats. Dank gaat uit naar de coaches; Martijn Bom en Joost van’t Veld, de deelnemers en het meegereisde publiek. Op naar het volgende toernooi op 11 juni het NK jeugd van de NFCKO."