Oude-Tonge - Voor het zeventiende achtereenvolgende jaar houdt honk- en softbalvereniging The Islanders het Rabobank Scholenhonkbalproject. Deze maand krijgen de groepen vijf tot en met acht van zes Flakkeese basisscholen speciale gymlessen, die gericht zijn op de honkbalsport. Een en ander gebeurt wederom onder auspiciën van de Nederlandse honkbalbond KNBSB, die een gekwalificeerde instructeur naar Goeree-Overflakkee stuurt. Lees hieronder over het jaarlijks honkbalproject door de scholen.

Het jaarlijkse honkbalproject is door de scholen wederom enthousiast ontvangen. Vijf basisscholen uit de regio reageerden positief op de uitnodiging van HSV The Islanders. Aan de editie 2017 doen de volgende scholen mee; De Regenboog, De Nobelaer, De Bron, De Inktvis en J.C. van Gent.

De tijdens de gymlessen aangeleerde technieken van slaan, gooien en vangen worden tijdens twee eindtoernooien uiteindelijk door de leerlingen in praktijk gebracht. De tournooien worden gehouden op de woensdagmiddagen 17 en 24 mei 2017 op het fraaie honkbalcomplex De Koepel in Oude-Tonge.

Op de foto een lid van The Islanders toont de uitgangspositie voor het gooien met een honkbal.