Ooltgensplaat - Van 13 september tot en met 24 oktober 2017 ligt het voorontwerpbestemmingsplan Fort Prins Frederik ter inzage. De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op woensdag 4 oktober 2017 een inloopavond over het voorontwerpbestemmingsplan. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden kennis nemen van het plan en vragen stellen aan de adviseurs van de gemeente, Rho en Dorp, Stad en Land. Lees hieronder verder.

Het plangebied wordt begrensd door de Havendijk (noordelijk), het water Volkerak (oostelijk), bungalowpark ‘Volkerak’ (westelijk) en een bosgebied (zuidelijk) in Ooltgensplaat. Het bestemmingsplan voorziet erin om vanuit cultuurhistorisch en toeristisch-recreatief perspectief meer mogelijkheden te bieden voor exploitatiemogelijkheden voor het Fort Prins Frederik. Het bestemmingsplan Fort Prins Frederik biedt het planologische juridische kader om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Inloopavond

De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op woensdag 4 oktober 2017 een inloopavond voor belangstellenden om kennis te nemen van de stukken. Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen aan adviseurs van de gemeente, Rho en Dorp, Stad en Land. De inloopavond is van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. De avond heeft het karakter van een informatiemarkt en heeft geen plenair gedeelte. Belangstellenden kunnen tussen 19.30 en 21.30 uur op elk gewenst moment binnenlopen.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan Fort Prins Frederik (inclusief bijlagen) is tot en met 24 oktober 2017 in te zien op het gemeentehuis en digitaal via ruimtelijkeplannen.nl of
goeree-overflakkee.nl/terinzage. Men kan op het plan een inspraakreactie indienen onder vermelding van referentienummer 06661.