18 januari 2017, Middelharnis - Goede Doelen winkel 'Koop de Goede Hoop' heeft het laatste kwartaal van 2016 gespaard voor een project van Follow Ministries: een medische kliniek in Maforga, Mozambique. Eilanders Gerrit en Herma Meijerink zijn er volop bij betrokken en brengen een stukje hoop in een land, waar alles niet zo vanzelfsprekend is als in eigen land. Er is maar liefst €2500,00 opgehaald voor dit doel en Koop de Goede Hoop is alle gevers én bezoekers bijzonder dankbaar dat dit mogelijk is geworden! Elk kwartaal is er een nieuw goed doel en dit eerste kwartaal 2017 is de ‘winst’ bestemd voor het werk van Ruud en Hennie Kuijer. Zij waren als echtpaar eerder zendingswerkers in Spanje en hielpen daar mee in een christelijke boekwinkel. Nu verspreidt Ruud veel positieve boeken in Nederland en regelmatig ver daarbuiten, met name in moeilijk toegankelijke landen. Ruud en Hennie zijn ook bij veel ander (kerkelijk) werk op het eiland betrokken. Lees hieronder de oproep voor extra handen.

Er is overigens ook een mooie selectie boeken beschikbaar in Koop de Goede Hoop zelf, naast uiteraard de vele kleding. Een tip: mocht u thuis aan het opruimen zijn… denkt u dan eens aan Koop de Goede Hoop! Uw spullen zijn hartelijk welkom. De wens is overigens aanwezig om de openingstijden van de winkel binnenkort te verruimen, afhankelijk van de hoeveelheid vrijwilligers die zich aanbiedt. Daarom is Koop de Goede Hoop nu op zoek naar extra handen! Die zijn ook hard nodig om te helpen bij de uitverkoop die deze week begint: maar liefst 50% korting op alle kleding (ieder 2e stuk gratis)!

“We staan als werkgroep zeer open voor vrijwilligers uit alle kerken van Goeree-Overflakkee, die ons zouden willen komen helpen. Uiteraard is het belangrijk om een hart voor mensen te hebben, omdat de grote tafel in het midden van de winkel bedoeld is om een warm welkom te bieden en een luisterend oor waar nodig”, aldus één van de werkgroep medewerkers. “We denken bovendien serieus aan uitbreiding met een tweede project, maar ook dat is net als Koop de Goede Hoop uiteraard afhankelijk van de bemensing. Het zou heel fijn zijn als er mensen zijn die een dagdeel per maand over hebben om te helpen. Het is absoluut niet moeilijk en je wordt er zelf ook gelukkig van. Ik spreek uit ervaring!”

Wie goede doelenwinkel Koop de Goede Hoop wil bezoeken kan op diverse dagen terecht: op woensdag van 10 tot 13 uur, vrijdag en zaterdag van 13 tot 16 uur. Goede gebruikte kleding, boeken, tijdschriften en DVDs zijn altijd hartelijk welkom. Voor meer informatie kunt u de Facebook pagina raadplegen of even een mailtje sturen naar dit adres.