Goeree-Overflakkee - Budokai Senshi: "We kunnen weer terugkijken op een mooie actieve maand voor de leden van Budokai Senshi. Er was weer een mooi toernooi en er waren weer examens in het Kyokushinkai Karate en het Kickboksen..." Lees meer en bekijk de foto >>

Vervolg

Op 17 maart was het clubtoernooi van Muchin onder leiding van Shihan Henk Gerhards. Budokai Senshi had de eer om hieraan te mogen deelnemen. Mede door de lange vriendschappen en fijne samenwerkingen die wij al jaren hebben met Muchin. Een mooi moment om met beginnende een flinke groep enthousiaste karateka’s deel te nemen. Het beloofde een sportieve dag te worden.

Na diverse demonstraties van de leden van Muchin waarin Kata’s werden gelopen en diverse blokken werden gebroken was het de beurt aan de wedstrijdvechters en katalopers om de eer van onze school te verdedigen. Dit deden zij uitstekend en leverde maar liefst 19 prijzen af met 18 deelnemers. James van Alff en Denny van Rijsbergen werden 3e, Maud Grinwis, Riley den Hartog, Daan de Jong, Jack Luijk, Hidde van Westenbrugge en Ivo Belt werden 2e en Emmalie v/d Berg, Gyan Oosterhuis, Dean van Roosmalen, Vince van Roosmalen, Ivar Hersbach, Thijs de Jong, Tessel Melissant, Marielle Kom, Robin den Hartog en Arjan van Westenbrugge werden 1ste. Tevens kreeg Hidde een extra stijlprijs uitgereikt voor zijn mooi vertoonde vechtstijl.

Bijzondere verhalen waren er van Dean en Vince van Roosmalen die beide minder dan 30 sec nodig hadden om de partijen naar zich toe te trekken. Robin den Hartog pakte met de laagste band in haar klasse heel mooie de 1ste plaats. Ivo Belt vocht voor de 1ste keer een toernooi en won van een hogere band. Hij verloor daarna van een ruim 60 kg zwaardere tegenstander net op beslissing. Tessel Melissant won van een ervaren en zwaardere dame door een goed geplaatste hoge ronde trap. Maar bovenal heeft iedereen laten zien weer hele mooie stappen te hebben gemaakt in deze mooie sport.

Niet alleen op wedstrijdgebied werden er mooie stappen gemaakt door de leden maar ook in het algemene niveau. Dit zagen we maar weer eens tijdens de karate en kickboksexamens. Bij de karate deden ruim 80 leden examen voor een nieuwe band of slip. Dit gebeurde bij het kleuterkarate, bij het jeugdkarate, bij het seniorenkarate in Sommelsdijk en bij de locatie’s in Achthuizen en Goedereede. Wat ontzettend fijn om die enthousiasme te zien en mee te maken. Er deden zelfs hele familie’s examen voor een nieuwe graad. Zo haalde Emmalie en Pieter van den Berg samen hun 10e kyu (oranje band) en haalde Marloes en Daan de Jong ook beide hun examen voor 8e en 7e kyu.

Bij het kickboksen hebben we een eigen examensysteem om te zorgen dat alle leden uitdagingen hebben die niet alleen over wedstrijdgebied gaan. Er deden 9 leden examen waarvan er 4 opgingen voor hun bruine badge. Luuk van de Lee, Bas van de Waart, Freek Braber en Noud Bellekom behaalde deze graad voor hun mooie inzet, techniek en doorzettingsvermogen in de kickbokssport.

Meer informatie

Heeft u ook interesse in het Kyokushinkai Karate of Kickboksen? Of 1 van de andere sporten zoals; Boksen, Yawara Ju Jutsu, Kickbag, Kettlebell of Circuittraining. Dan bent u bij Budokai Senshi aan het juiste adres! Met een kader van ruim 20 leraren en assistent leraren bieden wij een 7 daags sportrooster aan vanaf 12,50 euro per maand. Voor meer informatie kunt u kijken op budokai-senshi.com of contact opnemen met 0641209730 of budokai-senshi@outlook.com. De eerste 2 proeflessen zijn gratis en we hebben al mogelijkheden vanaf 2 jaar.

Tekst en foto: Budokai Senshi.