Regio - Tijdens het weekend van NLdoet staken ook op ons eiland vrijwilligers de handen uit de mouwen met de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Het lokale CDA was dit jaar actief bij Tennis Vereniging Ooltgensplaat om met de vrijwilligers het tennispark weer speelklaar te maken. Met deze actie onderstreept de partij het belang van het verenigingsleven en sport op het hele eiland. Lees meer >>

Vervolg
Raadslid Ellen van Rossum: “Een sportvereniging heeft een belangrijke functie in het dorp. Niet alleen om te sporten, maar ook om elkaar te ontmoeten. Het doet echt iets voor de leefbaarheid van het dorp.”

Fractievoorzitter Daniël Huising vult aan: “Vrijwilligers maken echt het verschil voor een vereniging zoals deze. Zij doen enorm veel zelf in bijvoorbeeld het onderhoud. Als CDA vinden we dat de gemeente hen niet in de steek moet laten en dat er meer prioriteit gegeven dient te worden aan het bijdragen aan een kwaliteitsimpuls van de accommodaties van alle sportverenigingen. Daarom dienden we in december j.l. ook een motie in voor een kwaliteitsimpuls van de verenigingen en hiervoor hebben we unanieme steun ontvangen in de gemeenteraad.”