Middelharnis - Met nog ruim 2 maanden te gaan, zijn achter de schermen de voorbereidingen voor de 11e editie van de Tulpenwandeltocht in volle gang. Op zaterdag 20 april 2024 vindt voor de 11e keer de Tulpenwandeltocht door de polders rond Middelharnis en omstreken plaats. Lees meer >>

Vervolg

De start en finish zijn ook dit jaar weer bij “MSV&AV Flakkee” aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. De te wandelen afstanden zijn 10, 17,5 en 25 km. De 17,5 km en de 25 km starten vanaf 8 uur, de 10 km start vanaf 9 uur. Er zijn weer drie prachtige routes langs de tulpenvelden uitgezet.

Er bestaat ook dit jaar weer de mogelijkheid om een fietsroute van 29 km per fiets of scootmobiel af te leggen. Deze route start tussen 11:00 en 13:00 uur, ook vanaf “MSV&AV Flakkee”.

Het begint een traditie te worden, de deelnemers aan de 10 km worden vanaf het terrein van “MSV&AV Flakkee” (in stijl) per bus vervoerd richting Manege Oostmoer in Stad aan het Haringvliet. Dit om tijdens de wandeling zo veel mogelijk tulpenvelden te kunnen bewonderen.

Langs de 10 km route liggen 6 tulpenvelden en er wordt gelopen langs Jachthaven Atlantica in Stad aan het Haringvliet. De route gaat niet of nauwelijks door de bebouwde kom. “MSV&AV Flakkee” is het eindpunt van deze wandeltocht.

Deelnemers aan de langste afstanden komen uiteraard ook heel veel tulpenvelden tegen. Stempelposten worden dit jaar ingericht bij Eetcafé De Tram (25 km), Manege Oostmoer en Jachthaven Atlantica. Op de stempelposten zal muziek te horen zijn en de molen van Dirksland is op 20 april geopend en kan door deelnemers van de fietsroute worden bezocht.

Stempelposten langs de fietsroute zijn camping Elisabethhoeve in Melissant en het terras van Streekmuseum Goeree-Overflakkee aan de Kerkstraat in Sommelsdijk. Ook daar is het een al gezelligheid met muziek.

Na het lopen of fietsen is er de mogelijkheid om op het terrein van “MSV&AV Flakkee” een bos tulpen te kopen.

Vorig jaar hebben meer dan 2200 deelnemers de route gelopen of gefietst.

Inschrijven en betalen is ook dit jaar weer online via inschrijven.nl en deelname bedraagt 5 euro per persoon. Voor kinderen t/m 12 jaar is inschrijven gratis. Dit is mogelijk vanaf 22 maart. De (lokale) goede doelen dit jaar zijn Stichting LCA, Speeltuin de Flipjes en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Een aantal sponsoren heeft al aangegeven weer bij te willen dragen en een groot aantal trouwe en gezellige vrijwilligers heeft zich alweer aangemeld. De organisatie is van mening, dat er weer vier mooie en leuke routes zijn vastgesteld, waarbij natuur, gezelligheid en sportief bezig zijn mooi samen komen. We hopen ook dit jaar weer op veel deelnemers en goed wandel- en fietsweer. De opbrengst van het inschrijfgeld en de sponsoring komt geheel ten goede aan bovengenoemde lokale goede doelen. We zijn te volgen op social media (Instagram en Facebook/Tulpenwandeltocht), hier verschijnen regelmatig berichten en de laatste nieuwtjes en weetjes.