8 februari 2024, Nieuwe-Tonge - "Na ruim anderhalve maand inactiviteit, waarbij er ook geen oefenwedstrijden werden gespeeld, maakt het eerste elftal van NTVV deze zaterdag een aanvang met deel 2 van het seizoen 2023-2024." Lees hieronder het hele verslag van gespeelde wedstrijd tussen NTVV en SV Simonshaven >>

vervolg

"Gesterkt door de 3-1 zege tegen FC Vlotbrug in de laat-ste ontmoeting voor de winterstop, een wedstrijd waarin de absolute wil om te winnen er bij alle spelers overtuigend vanaf spatte, zal trainer Carlos Fortes ongetwijfeld de afgelopen weken hebben aangewend om z’n team klaar te stomen voor de komende elf matches. De Nieuwe-Tongenaren kunnen bij de herstart nog immer geen beroep doen op centrumspits Youri Kievit en ook Nick van Alphen kan niet van de partij zijn. Gert Aantjes daarentegen maakt zijn rentree in de selectie, waardoor de zebra’s over een extra aanvaller beschikken en dat is hard nodig, want de spoeling is zéér mager.

Tegenstander van de zebra’s op De Kopernis is het team van SV Simonshaven van trainer Pascal Hoek. De ‘oranje-blauwen’ wonnen één week terug de inhaalmatch tegen Fortuna Be Quick met de klinkende cijfers 4 tegen 1. De Puttense formatie is door de jaren heen altijd een erg lastig te bestrijden opponent gebleken voor NTVV en dat zal ditmaal zeker niet anders zijn, immers de Simonshavenaars zullen moeten winnen om zicht te houden op de topploegen en daarmee ook eventuele promotie.

Tam begin beide teams

De omstandigheden zijn prima als scheidsrechter Mitchell Prins de thuisploeg de bal in het spel laat brengen. Achter een dun wolkendek doet de zon verbeten pogingen om zich te presenteren, de temperatuur is milddadig en de grasmat ligt er, gelet op de grote hoeveelheid regen van de voorbije weken, uitstekend bij. NTVV tekent voor de 1e aanval en het is Jens van Es die de zebra’s al snel op voorsprong kan zetten, maar de linkerflankaanvaller raakt de bal niet lekker waarna de bal stokkerig over de deklat suist. De wind waait, zoals zo vaak op De Kopernis, stevig en dat betekent dat veel lange ballen hun eindbestemming niet bereiken. SV Simonshaven probeert het in de beginfase vooral over links, waar de snelle en erg balvaardige Jair van Kempen loert op een opening. Na tien minuten wordt een vrije trap van Brett van Vliet tot bij Jasper van der Welle afgeleverd die doelman Mike Kok met een kopbal test, maar de uitstekende goalie is andermaal attent en pakt de inzet klemvast. Even verder passt Neal Kuiper de bal na een flitsende counter opzij naar Duncan van der Made, maar weer is Kok de spelbreker voor de zwart-witten. NTVV is ietwat gevaarlijker in deze fase dan het (te) voorzichtige Simonshaven, dat de bal weliswaar fraai van man tot man laat rouleren, maar niet tot uitgespeelde kansen komt, wat zeker ook de verdien-ste mag worden genoemd van de voortreffelijk georganiseerde defensie van NTVV.

Weinig kansen, spanning te over

Na ruim een half uur spelen kruipt Simonshaven wat meer uit de schulp en probeert het aan de hand van hun beste man Jair van Kempen scheurtjes in de verdediging van NTVV te formeren. Een slippertje achterin bij de Nieuwe-Tongenaren lijkt plots voor gevaar te zorgen, maar laatste man Jasper van der Welle weet te bal op tijd te onderscheppen. Aan de andere kant komt Lars Hollaar een paar centimeter tekort om een vernuftige pass van Malcolm Jeronimus in te kunnen schieten. De ruimtes worden gaandeweg de slotfase groter en groter, maar geen van beide teams ziet kans om daar optimaal gebruik van te maken, waardoor de rust zonder al te veel hoogtepunten & goals wordt bereikt en dat is welbeschouwd een juiste afspiegeling van het spelbeeld, want beide elftallen zijn zéér aan elkaar gewaagd deze middag.

Vinnig begin tweede akte

Op een inmiddels zonovergoten Sportpark Kopernis schieten beide ploegen met veel venijn uit de startblokken. Alle schroom lijkt overboord te gaan met de zege als doel. De tegenwind lijkt Simonshaven niet te deren, want ’t team van Pascal Hoek creëert langzaam maar zeker een (optisch) overwichtje. Een afstandsschot van één van de broers Van Veelen vliegt over de goal. NTVV moet de touwtjes aanhalen en doet dat ook, waarbij Duncan van der Made in zijn onverschrokken enthousiasme tegen een gele kaart aanloopt. Malcolm Jeronimus geeft de bal na zo’n 10 minuten speeltijd op een presenteerblaadje aan Neal Kuiper, maar de topschutter weet het leer niet in de touwen te werken. Tijdens de volgende aanval vuurt Jens van Es een projectiel van afstand richting de Simonshavense doelmond, waar Neal Kuiper nét niet het laatste tikkie kan geven. ‘Mijnheer Aantjes, warmlopen nu’, sommeert Carlos Fortes naar de bank, waarna Gert onmiddellijk aan zijn warming-up begint. De wissel is aanstaande als Emiel Buijs ploeggenoot Jens van Es wegstuurt, die sierlijk langs zijn opponent snelt en alléén op Mike Kok afstormt, maar de keeper weet de bal met een ultieme safe te pareren en houdt zijn equipe in de race. Maar…NTVV wordt allengs sterker.

Kansen voor NTVV, maar goal blijft uit

Met Gert Aantjes als vierde aanvaller wordt de dreiging groter en groter voor de goal van de oranje-blauwen, die slordig spelen en geen schim zijn van de ploeg die NTVV thuis met 3-0 aftroefde. NTVV krijgt drie hoekschoppen op rij en uit de laatste kogelt Jens van Es de bal ineens op het doel van Kok, die als aan de grond genageld ziet hoe de pegel dof op de lat uiteen spat. ‘Wéér geen goal. Straks valt-ie bij ons hoor’, bromt een NTVV’er angstig langs de lijn. Nóg een tandje schakelt de thuisploeg bij. Brett van Vliet, de man die bij absentie van Nick van Alphen alle vrije trappen voor z’n rekening neemt, schiet stijlvol van afstand, maar de bal zeilt hoog over de doellat. Eén minuut later legt NTVV de schoonste aanval van de dag op de mat, maar de bal die via Gert Aantjes en Neal Kuiper bij Lars Hollaar terechtkomt, gaat er weer niet in. Carlos Fortes wisselt de licht geblesseerde Gino van der Zant voor Raoul Flikweert en ook Neal Kuiper kan niet verder. Voor hem komt Murad Kasim in het strijdperk. Tijdens een van de spaarzame counters van Simonshaven wordt Patrick van Veelen onheus opgevangen en krijgen de bezoekers op de rand van de 16 een vrije schop toegewezen. Raymond Brekelmans neemt plaats achter de bal, maar zijn uithaal is onzuiver en zoeft naast de goal van Davy Schellevis, die de bal had zien aankomen.

De tijd begint te dringen voor NTVV, dat Jens van Es tien minuten voor tijd ziet weg-spurten en Murad Kasim aanspeelt, die de bal vervolgens met een strak schot langs de linkerdoelpaal ziet scheren. Een nieuwe corner van Brett van Vliet wordt door de alweer meegekomen Jasper van der Welle snoeihard ingekopt, maar ook deze inzet verdwijnt langs de verkeerde kant van de paal in het vangnet. De tegenaanval noopt de ijzersterk spelende Emiel Buijs in te grijpen, hetgeen de verdediger op geel komt te staan. Weer pompen de zebra’s de bal naar voren en via Brett van Vliet komt de bal voor de voeten van Gert Aantjes, die onverbiddelijk de trekker overhaalt en nu moet zelfs Mike Kok passen…de 1-0 is méér dan verdiend en het gejuich verraadt opluchting én blijdschap. ‘Nu nog de wedstrijd over de streep trekken’, is het publiek er nog niet gerust op. Simonshaven probeert het daarna nog wel, maar de kracht en het geloof ontbreken om het NTVV écht lastig te maken, dat gedurende de 5 minuten blessuretijd probleemloos overeind blijft waarna de overwinning kan worden gevierd. De zebra’s klimmen dankzij de triomf één plekje op de ranglijst en staan nu tiende."

Goal: Davy Schellevis.

Achter: Gino van der Zant (71; Raoul Flikweert), Jasper van der Welle, Marko Karsbergen, Emiel Buijs;

Midden: Malcolm Jeronimus, Brett van Vliet, Duncan van der Made (63: Gert Aantjes);

Voor: Neal Kuiper (77; Murad Kasim), Lars Hollaar, Jens van Es.

Niet gewisselde spelers: -

Scoreverloop:

87 Gert Aantjes 1-0

Tekst David Bakker, foto: ‘Gert Aantjes schreeuwt het uit na zijn beslissende treffer’.