29 januari 2024, Goeree-Overflakkee - Afgelopen zaterdag 27 januari stond de Senshi Cup op het programma. Het toernooi wat na jaren nieuw leven is ingeblazen, ontstond na een aantal toernooien die door omstandigheden geannuleerd werden. Lees meer en bekijk de foto's >>

Vervolg

Om de wedstrijdvechters in hun ritme te houden werd er 2 maanden geleden besloten dit toernooi vorm te geven en dankzij de flexibiliteit van MFC t’ Centrum in Ooltgensplaat konden we dit realiseren. Voordat het toernooi begon was er een heel bijzonder moment; Na een demonstratie van zijn Kata wedstrijdteam werd Joost van’t Veld namelijk op voordragen van zijn Shihan Jacques van Roosmalen bevorderd tot 3e dan in het Kyokushinkai Karate en mag vanaf nu de titel Sensei dragen. Joost verdiende deze bevordering voor de inzet voor de sport en mede karateka’s maar ook door zijn eigen verdienste binnen de sport. Na dit emotionele moment was het tijd voor de wedstrijden.

Er werden in totaal 59 partijen gevochten door de bijna 120 deelnemers. Er was ruimte voor beginners, gevorderden en veteranen. Het toernooi werd hiermee erg spectaculair en ook Budokai Senshi behaalde meerdere mooie plaatsen. Zo pakte Emmalie, Jeftha, Thom, Ivar, Jack, Tessel, Job, Arjan en Chris een 1ste plaats en behaalde Floris, Zoe, Carsten, Gyan, Noel, Hidde, Lean en Brad een 2e plaats. Voor Chris van Helden was dit een extra bijzondere 1ste plaats. Hij verloor namelijk nogal zuur in november van zijn tegenstander Joran van Loo. Joran was zeer sportief en stond hierbij open voor een rematch. Chris wist hier in de partij alsnog heel knap de winst te pakken en nam zo sportieve revanche op eerder resultaat.

Aan het einde van de dag werd er ook de de Lars van Veen spirit prijs uitgereikt. Deze prijs, ter ere van Lars die door een noodlottig ongeval is komen te overlijden, word jaarlijks uitgereikt aan de vechter met de beste vecht spirit. De prijs werd uitgereikt door zijn Dochter Anouk en de winnaar was Lyanne Huisman van sportschool Dagraca die tegen een zwaardere tegenstander een hele mooie partij wist weg te zetten.

Door de enthousiaste reacties van alle betrokken besloten we dit toernooi ook volgend jaar weer vorm te geven. Het toernooi zal dan op 25 januari plaats vinden.

Heeft u ook interesse in het Kyokushinkai Karate? Of 1 van de andere sporten zoals Kickboksen, Boksen, Yawara Ju Jutsu, Kickbag, Kettlebell of Circuittraining. Dan bent u bij Budokai Senshi aan het juiste adres! Met een kader van ruim 20 leraren en assistent leraren bieden wij een 7 daags sportrooster aan vanaf €12,50 euro per maand.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op budokai-senshi.com of contact opnemen met 0641209730 of budokai-senshi@outlook.com. De eerste 2 proeflessen zijn gratis en we hebben al mogelijkheden vanaf 2 jaar.

Tekst Bodukai-Senshi