Sommelsdijk - Er werden op maandagavond 18 december 2023 door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Lees hieronder de uitslagen en een verslag door Joh. Wolfert uit Dirksland: "Dit is het laatste verslag van Denk en Zet in 2023 en naar wij hopen gaan we in het volgende jaar met frisse moed weer verder, te beginnen met een sneldamtoernooi op 8 januari 2024..."' >>

Verslag
‘Met een schijf vijf schijven op de handrem zetten’
Dat overkwam Piet van Brussel tegen Izak Mackloet. Door af te ruilen creëerde Izak een opening in de stellingen van Piet en diep doordrong naar bijna de damlijn. Zoiets gebeurd welvaker in andere partijen, maar nu was er iets opmerkelijks aan de hand, want deze schijf hield vijf schijven van Piet in de houdgreep. Piet kon dus met die vijf schijven tegen de achterlijn weinig beginnen, of het koste hem nog meer schijven. Piet overzag de situatie en gaf de partij terecht gewonnen. Hoe anders verliep het bij Leen Kemeling tegen Bram Jelier. Leen speelde sterk en stond half in het spel een schijf voor, maar door te weinig ervaring in het eindspel zag Leen de mogelijkheid voor een remise over het hoofd en verloor hij alsnog. Wat hem tot de uitspraak bracht, ‘Jullie zien dat, maar ik niet door gebrek aan ervaring’ Wim Stolk speelde tegen Leen de Rooy. Wim stond al vrij snel twee schijven voor en won dan ook van Ruud. Wim Vroegindeweij tegen Willem Drenth waren deze avond in evenwicht, het werd na een boeiende partij remise. Ook Gert van der Velde tegen Jan van Hoorn moest genoegen nemen met remise. Arnold Uittewaal speelde tegen Geerus Kamp een sterke partij die hij ook won. Gert-Jan van der Velde speelde tegen Jaap Jordaan, Jaap moest alle zeilen bij zetten om niet te verliezen. Het werd een remise. De Fluplanders konden terug naar huis met helaas maar drie punten in de ‘kofferbak’, dus ruimte over! Het kan gebeuren. Thijs Wiegel speelde tegen Martin Meijer een wat rommelige partij die Thijs dan ook verloor, ook hier kwam voor Thijs het gebrek aan ervaring in het eindspel toch weer om de hoek kijken. Harrie van Wijk speelde tegen Ruud van Rijnberk. Deze partij was lang in evenwicht, maar Ruud maakte een fout en Harrie kende geen genade en won deze partij. Harrie was om nog een reden duidelijk in een feestelijke stemming, want zijn vrouw had een heerlijke cake gebakken om zijn damvrienden te trakteren. Reden hij is 45 jaar met deze vrouw getrouwd. Gefeliciteerd echtpaar van Wijk .Wij hopen dat jullie samen in goede gezondheid nog vele jaren voor elkaar mogen zorgen.

Dit is het laatste verslag van Denk en Zet in 2023 en naar wij hopen gaan we in het volgende jaar met frisse moed weer verder, te beginnen met een sneldamtoernooi op DV 8-1-2024. Dit is niet vanzelfsprekend, we weten dat een van onze leden zit te wachten op een operatie en... er kan ziekte en of tegenslagen of andere nare dingen op ons pad komen. Ik spreek de wens uit dat wij als damvrienden ook in deze, aan elkaar denken of eventueel steunen op de manier die wij persoonlijk gewend zijn. Op 8 januari 2024 hopen wij elkaar weer te ontmoeten met een sneldamtoernooi, ook als u geen lid bent, toch welkom om de sfeer te proeven.

De uitslagen
Afd. 1.
W. Vroegindeweij. 1-1 W. Drenth.
G. v d Velde. 1-1 J. v Hoorn.
A. Uijttewaal . 3-0 G. Kamp.
I. Mackloet. 3-0 P. v Brussel.
Afd. 2.
G. J . v d Velde. 1-1 J. Jordaan.
A. Jelier. 3-0 L. Kemeling .
Th. Wiegel. 0-3 M.Meijer.
H. v Wijk. 3-0 R v Rijnberk.
W. Stolk 3-0 L. de Rooy.

Tekst Joh. Wolfert, Dirksland.