Goeree-Overflakkee - Drie eilandelijke zwemmers hebben in december 2023 deelgenomen aan het NK zwemmen in het 25 meter bad in Den Haag. "Dit waren Elise en Floris Tanis, Leyla Oversluizen. Deze Nationale Kampioenschappen waren erg succesvol, ze kwamen namelijk thuis met maar liefs zeven medailles. De veel winnares van het stel was Elise, zij verzamelde vier medailles..." Lees meer >>

Vervolg verslag

Elise, de geneeskundestudente behaalde in de overall finale van de 200 meter wisselslag een tweede plaats. Zij zwom hierop een prima tijd van 2.14.61. Met haar team van de Dolfijn won zij nog 3 estafette medailles. Goud op de 4x100 vrij en brons op de 4x200 meter vrij en de 4x100 meter wisselslag. Haar tijden op de 100 en 200 meter vrij waren indrukwekkend met 55.65 en 2.01.53. Leyla kwam uit bij de senioren 1-2 klasse, waar zij twee bronzen plakken pakte. En dat deed de MBO studente op de 100 en 200 meter vlinderslag met twee mooie persoonlijke records (1.02.61 en 2.21.88). Op de 100 meter verbeterde zij haar tijd nogmaals in de B-finale tot 1.02.39. Op de 200 meter schoolslag zwom zij ook in de B-finale een mooi pr van 2.35.88. Zij werd hierin tweede. Floris won zilver bij de jeugd 1-2 categorie (16-17 jaar) op het bloedstollend spannende nummer, de 50 meter vrij. Hij zwom een mooi persoonlijk record van 23.43. Ook op de 100 meter vrij zwom hij een dik persoonlijk record van 51.55. Dit was helaas net niet genoeg voor een medaille, hij eindigde als vierde. Deze zwemmers die dagelijks buiten het eiland trainen i.v.m. studie of betere faciliteiten gaan na hun welverdiende kerstvakantie weer volop aan de slag voor het lange baan seizoen.

Foto's

Floris en Elise Tanis aan de rand van het zwembad en Leyla Oversluizen op het podium.