Ooltgensplaat - Aanstaande zondag 17 december 2023 zal er in MFC ’t Centrum te Ooltgensplaat de allereerste editie gehouden worden van de Benelux Masters, georganiseerd door ADC Europe, de nieuwe amateur dartsorganisatie opgezet door Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en voormalig Stadtenaar John Lokken. De voorbije weken organiseerden zij al de nodige darttoernooien in Ooltgensplaat. Hieraan namen honderden verschillende spelers deel, komende uit alle hoeken van Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Letland en Portugal. Lees meer >>

Vervolg

De Benelux Masters is een invitatietoernooi waar regionale dartbonden uit de Benelux de mogelijk hadden, om maximaal drie spelers af te vaardigen voor dit toernooi. In totaal zullen er nu 80 spelers deelnemen aan de Benelux Masters en zullen zij spelen voor de hoofdprijs van 1.000 euro, de trofee en daarnaast zullen de beste vier spelers zich kwalificeren voor de MODUS Super Series (een online tv toernooi voor amateurdarters, waar men de mogelijkheid heeft om 20.000 pond te verdienen). De 80 spelers zullen geloot worden in zestien groepen van vijf spelers, waarvan de beste drie spelers uit de groep zich kwalificeren voor de knockoutfase, waar men dus speelt voor de nodige prijzen.

Onder de deelnemers zien we enkele topnamen uit het amateurdarts, die ook op dit ogenblik deelnemen aan de WDF Wereldkampioenschappen in de Lakeside Country Club te Frimley Green, Engeland (op dit ogenblik live te volgen via YouTube). Dit zijn Chris Landman, Wesley Plaisier, Dennie Olde Kalter en Anca Zijlstra. Landman en Plaisier worden voor de Benelux Masters gezien als de grote favorieten voor de titel. Al zijn er ook de nodige outsiders voor de titel denk dan aan Belgisch internationals John Desreumaux en Philip van Gasse, maar ook Nederlandse talenten Jeroen Mioch, Gilbert van der Meijden, Ivo Leeksma en Revelino Dubois maken zeker kans om met de titel aan de haal te gaan. Daarnaast is er een groep met ervaren darters die zeker verrassend uit de hoek zou kunnen komen tijdens zo’n eendaags toernooi, daarvan zijn voormalig WK-gangers Ryan de Vreede, Mario Robbe, Cedric Waegemans en Michel van der Horst de meest bekende namen.

Namens de Flakkeese Dart Federatie zullen Marvin van Velzen (Maasdijk), Martin Jongejan (Den Bommel) en Dennis van Genderen (Oude-Tonge) deelnemen aan de Benelux Masters. Zij hebben zich gekwalificeerd via de Flakkeese Darts Ranking, die jaarlijks gehouden wordt op verschillende locaties op het eiland.

Wlekom in Ooltgensplaat

De Benelux Masters gaat van start om 11:00 uur in MFC ’t Centrum te Ooltgensplaat. Entree voor bezoekers is gratis, dus iedereen is welkom om dit allereerste invitatietoernooi van ADC Europe te beleven. Voor meer informatie over de Benelux Masters en ADC Europe kunt u een kijkje nemen op: amateurdarts.eu