Sommelsdijk - Er werden afgelopen maandagavond 27 november 2023 weer door de leden van damvereniging Denk en Zet competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Lees hieronder de uitslagen en een verslag door Joh. Wolfert uit Dirksland, genaamd ‘Al doende leert men!' >>

>>Denk en zet - 27-11-23

‘Al doende leert men!’

Deze bekende uitspraak is zeker van toepassing op de damavond van maandagavond. Redelijk nog nieuwe beginnende leden gaven hun vergevorderde tegenstanders damles! Want al binnen enkele minuten stond Thijs Wiegel tegen Martin Meijer, die overigs sterk speelt, twee schijven en voor een half uur was verstreken, zelfs drie schijven. Het werd voor Martin Meijer dan ook wonden likken, hij verloor kansloos. Een felicitatie waard aan Thijs die het zelf bescheiden een gelukje noemde. Ook Leen de Rooy die Ruud van Rijnberk tegenover zich kreeg, maakte er in een vrij korte en snelle partij remise van. Ook voor Leen een felicitatie! Hoe anders verliep het bij Gert Noteboom tegen Willem Drenth. Gert stond al heel snel twee schijven achter en enkele zetten later zelfs drie achter. Het was ondanks hevig tegenspartelen, een verloren partij voor Gert. Willem kon de punten meenemen naar Flupsland. Hans Melaard speelde tegen Rien Klink een mooie maar ook een lastige partij. Hans zette Rien vast, maar deze wist er toch een remise uit te slepen. Arnold Uittewaal en Piet van Brussel maakten er een spannende partij van, die alle kant op kon gaan. Maar geen van beiden konden deze partij in winst omzetten en dus … remise. Ook Jan van Hoorn moest genoegen nemen met een remise tegen Willem Vroegindeweij. Stoffel Keijzer en Han Wolfert speelden een partij met vele voetangels en klemmen, maar beiden wisten die te omzeilen. Stoffel overzag terecht het verdere verloop van deze partij, voor beiden geen winstkansen en bood Han een remise aan die dat accepteerde. Ook de partij van Jaap Jordaan tegen Harrie van Wijk was tot op het laatste moment spannend en ook dat werd een remise. Geerus Kamp speelde tegen de sterk spelende Gerben van der Velde een mooie partij die Geerus ondanks hevig verzet alsnog verloor. Zij zoon Gert-Jan van der Velde, maakte tegen Bram Jelier een fout en Bram won deze partij. Leen Kemeling begon goed aan zijn partij tegen Wim Stolk, maar verkeek zich op een afruil en dat werd Leen fataal. Hij verloor. Volgende week 4 dec. Worden er geen wedstrijden gespeeld, maar komen we samen om gezellig als vrienden Bingo te spelen. Een spel wat toch ook weer concentratie en oplettendheid vereist. De achterliggende gedachte van deze avond is om de onderlinge banden te verstevigen en om het saldo van de clubkas er wat vriendelijker te laten uitzien in de dure tijden.

De uitslagen.

Afd. 1.

G. Noteboom. 0-3 W. Drenth. A. Uijttewaal. 1-1 P. v Brussel. H. Melaard. 1-1 M. Klink. G. Kamp. 0-3 G. v d Velde. J. v Hoorn. 1-1 W. Vroegindeweij Vrij. I. Mackloet.

Afd. 2

S.W. Keijzer. 1-1 Joh. Wolfert. M.Meijer. 0-3 Th. Wiegel. J. Jordaan. 1-1 H. v Wijk. L. Kemeling . 0-3 W. Stolk. G. J . v d Velde. 0-3 A. Jelier. L. de Rooy. 1-1 R. v Rijnberk.

Door Joh. Wolfert.