29 november 2023, Regio - Afgelopen zaterdag 25 november werd voor de 23ste keer het katsu gala georganiseerd. Dit toernooi in Winsum word georganiseerd door dojo Katsu van Shihan Lammert Meinema en had wederom meer dan 100 deelnemers. Het toernooi staat bekend om de goede strakke organisatie met een eigen karakter waarin er 1 mat is en deelnemers met opkomstmuziek opkomen. Budokai Senshi nam deel met Hidde van Westenbrugge, Svenja Markus en Chris van Helden nadat Vince van Roosmalen en Vera Kom waren uitgevallen wegens de griep. Lees meer >>

Vervolg

Hidde van Westenbrugge mocht het spits afbijten en lier direct zien waar onze vereniging voor staat. Hard werken, durf en het initiatief nemen in de partij. Hij liet zijn tegenstander compleet kansloos en na een goed gescoorde hoge trap tegen de helm volgde een harde buikstoot waardoor zijn tegenstander al na 28 sec de partij moest opgeven. Een hele mooie 1ste plek voor Hidde. In de avond stonden de senioren op het programma en onze vechters waren beide gekoppeld aan 2 Duitse vechters uit Hamburg. Echter kregen wij op het laatste moment te horen dat deze deelnemers niet op kwamen dagen. Vervelend voor de organisatie maar zeker ook voor onze vechters. We waren dan ook heel blij dat er toch 2 vechters waren die bereid waren 2 partijen te doen zodat Svenja en Chris toch deel konden nemen.

Svenja trof de ervaren wedstrijdvechter Dajenka Meijer van Fight Game Academy. Deze vechter is het afgelopen jaar nog wereldkampioen kickboksen bij Enfusion geworden. Een mooie uitdagen voor de ambitieuze Svenja. We troffen een partij die ondanks het ervaringsverschil de eerste rondes geheel gelijk op ging. Dajenka probeerde de afstand te controleren terwijl Svenja juist haar ritme probeerde te doorbreken met pressie. Na 2 rondes was de jury er niet uit en kwam er een extra ronde. Daarin leek er even een kantelpunt in het voordeel van Svenja te komen maar ze kon helaas niet doorzetten met haar conditie (kort voor het toernooi griep gehad) waardoor haar tegenstander het laatste gedeelte net iets meer scoorde. Niet gewonnen maar wel een hele mooie partij laten zien.

Wie ook niet gewonnen had maar dat zeker wel verdiende was Chris. Zijn tegenstander Joran van der Loo is een aankomende talent. Echter hadden we een game plan gemaakt die Chris met al zijn ervaring ook uitstekende uitvoerde. Vastzetten op zijn benen en counteren met harde doeltreffende low kicks. Al na de 1ste ronde zagen we wisselingen in het been van zijn tegenstander wat aangaf dat er schade was ontstaan. In de 2e ronde zetten we dat tempo nog wat bij waardoor zijn tegenstander steeds moeilijker begon te bewegen en zijn dekking liet zakken. Chris kwam daar 2 x overeen met een achterwaarts gedraaide trap naar het gezicht. Bij de 2e was zijn tegenstander zichtbaar aangeslagen en verdiende Chris dan ook de waza-ari. Ondanks dat voelde we dat de winst in ons zak zat en om de jury nog extra te overtuigen gooide Chris in de laatste 20 sec van de partij al zijn energie eruit om nogmaals aan te geven dat hij de betere was. Echter was er grote verbazing toen het merendeel van de hoekscheidsrechters een gelijkspel gaven en er een extra ronde gevochten moest worden. Zoals gezegd had Chris alles gegeven fysiek maar ook mentaal. Hierdoor kon zijn tegenstander het tij keren en de winst pakken. Respect voor het doorzettingsvermogen van Joran die hem terecht de extra spirit prijs opleverde maar zoals iedereen aangaf was had de partij voor Chris moeten zijn.

Soms verdien je de winst maar krijg je hem niet maar laat je wel een mooi visitekaartje achter. De afgelopen periode heeft ons hele wedstrijdteam van 14 man/vrouw hele mooie vorderingen gemaakt. Tot het einde van het jaar gaan we genieten van een welverdiende vakantie om vanaf januari weer te knallen op de aankomende toernooien. Daarin worden ook weer nieuwe wedstrijdvechters toegevoegd die ervaring op mogen doen. Heb je ook interesse in Kyokushinkai Karate of in 1 van de andere sporten zoals Kickboksen, Boksen, Ju Jutsu, Kickbag, Kettlebell of Circuit training? Dan ben je bij Budokai Senshi aan het juiste adres. Met een ledenbestand boven de 300 leden hebben we voor iedereen aanbod vanaf 2 jaar. Meer informatie staat op budokai-senshi.com of kan er gevraagd worden via budokai-senshi@outlook.com. De eerste 2 proeflessen zijn gratis!

Verslag door Budokai Senshi