15 november 2023, Middelharnis - Op een goed bezet sportpark De Beek in Halsteren werd de wedstrijd om de koppositie in de 3e klasse B in Zuid 1 gespeeld tussen koploper De Jonge Spartaan en runner-up VVC’68. Lees hieronder een verslag door De Jonge Spartaan >>

Verslag

Beide ploegen gingen voortvarend van start en probeerden met verzorgd voetbal de voorwaartsen te bereiken. De scheidsrechter wilde de wedstrijd zeer kort houden hetgeen resulteerde in een te licht gegeven gele kaart na 5 minuten voor Wiljan Driece, na het zetten van een blok en geel voor een speler van VVC’68 na een overtreding. Het spel ging gelijk op en vanuit een ingooi in de 18e minuut was het Chris Hoogzand die de zestien meter in kon dribbelen maar ruim overschoot. In de 19e minuut werd er een smerige overtreding gemaakt op Tim Driece welke door de scheidsrechter slechts met een gele kaart werd bestraft waar rood zeker op zijn plaats had geweest. Tim Driece moest het veld verlaten met wat later bleek een gebroken middenvoet beentje en zijn positie werd ingenomen door Xander Roos. Hierdoor ging “gelegenheids” rechtsbuiten Gerben Prins weer op het middenveld spelen. In de 24e minuut was het Bjorn Jongepier die De Jonge Spartaan van een achterstand behoedde met een uitstekende redding op de doellijn op een inzet van de zeer behendige Twan van Mechelen.

In minuut 27 wordt er een uitstekende steekbal door Jeffrey van Veen gespeeld op Christiaan Hoogzand maar zijn inzet komt net te kort bij het verzilveren in een doelpunt. Ook aan de andere zijde is het wederom goed keeperswerk van Bjorn Jongepier om zijn goal schoon te houden. Na een half uur spelen begaat Wiljan Driece een overtreding ter hoogte van de middenlijn hetgeen resulteert in een gele kaart en dus rood vanwege de tweede gele kaart. Vanaf dat moment moest DJS de klus gaan klaren met 10 man. In de 35 minuut krijgt DJS een vrije trap vanaf de linkerzijde. Een perfect geplaatste bal van Gerben Prins wordt door Xander Roos goed ingekopt en laat daarmee Keeper Koelewijn kansloos (0-1). Met nog kansen voor Chris Hoogzand en Xander Roos verzuimt DJS de score voor rust verder uit te bouwen.

Na rust dringt VVC’68 verder aan maar de 10 spelers van De Jonge Spartaan houden goed stand. In de 54e minuut redt Bjorn Jongepier wederom goed op een verraderlijk schot in de korte hoek.

In minuut 56 is er een te harde terugspeelbal van de laatste man van VVC’68 waarbij de razendsnelle Chris Hoogzand eerder bij de bal is dan de keeper van VVC. Deze maakt een voor eenieder duidelijke overtreding op Chris maar de scheidsrechter verzuimt hierbij de penalty te geven.

De trainer van VVC brengt dan een extra voorhoedespeler in middels Rick Willgers. De Jonge Spartaan komt meer onder druk. In minuut 59 is het de lastig te bespelen Twan van Mechelen welke vanaf de rechtsbuitenpositie naar binnen kapt en met links doeltreffend is (1-1). VVC’68 gaat op zoek naar de winnende goal waardoor er meer ruimtes vallen en DJS ook nog enkele kansen krijgt. Trainer Nieuwland wisselde Jarno van der Laan en Chris Hoogzand voor Gerben van der Weele en Matthias Kos. De Jonge Spartaan bleef strijden met 10 man maar de druk werd hoger. Met de wissel Boy Hoogmoed voor Michael Sloof probeerde DJS toch nog wat te forceren maar het was VVC welke in de 87e minuut via een diepe steekbal vanaf de linksback wist te scoren (2-1). DJS probeerde via een slotoffensief nog op zoek naar de gelijkmaker te gaan en nam daarmee veel risico door zeer hoog te spelen. Dit werd door VVC’68 afgestraft middels goals in de 90e minuut (3-1) en na 4 minuten extra speeltijd (4-1). Deze eindstand leidt ertoe dat VVC’68 de koppositie van De Jonge Spartaan heeft overgenomen. Jammer voor de Jonge Spartaan dat de jonge scheidsrechter Rodney van Gelder het op een drietal cruciale moment liet afweten. Hiermee heeft hij onbedoeld de wedstrijd beïnvloed.