Middelharnis - Bij Budokai Senshi gaat het over de persoonlijke ontwikkeling die de leden door kunnen maken. Dit geld voor zowel beginners als gevorderd. Naast het feit dat we meerdere A klasse vechters in huis hebben zijn we ook druk met de ontwikkeling van de nieuwe generatie. Zo hebben we een wedstrijdteam van ruim 20 leden die op verschillend niveau met wedstrijden bezig zijn. Een aantal van deze leden deden mee aan de Sutani cup in België. En dit deden ze zeer verdienstelijk! Lees meer en bekijk de foto's >>

Vervolg

Ivar Hersbach mocht de spits afbijten. Ivar is in de les iemand waarvan je er als leraar niet genoeg in je les kan hebben. Geïnteresseerd in alles wat het Kyokushinkai Karate inhoud, doet hij in 2 disciplines ook wedstrijden en ondersteund hij bij onze jongste jeugd lessen. Ivar werd op de laatste Kazoku cup 2e maar dit voelde toch als een teleurstelling omdat hij door miscommunicatie en 2 momenten van mindere concentratie zijn 1e plaats verloor. Dit keer liet Ivar geen enkele twijfel en overklaste alle 3 zijn tegenstanders. Hij scoorde hierbij meerdere punten met goed geplaatste hoge trappen en pakte een mooie 1ste plaats.

Hidde van Westenbrugge werd op het laatste toernooi eveneens 2e. Hidde heeft een zeer positieve energie zowel binnen als buiten de mat en een groot sociaal karakter. Op de wedstrijdmat is het echter een echte strijder en tijdens dit toernooi liet hij zien wat een talent hij in huis heeft. Ook hij overklaste al zijn tegenstanders en scoorde meerdere punten met mooie hoge trappen en door stoten op het lichaam waarbij zijn tegenstander tijdelijk werd uitgeschakeld. Dit leverde ook hem de 1ste plaats op.

Tessel Melissant pakte op de Kazoku Cup nog een 3e plaats. Maar deze voelde toch niet helemaal lekker omdat ze niet heel scherp voor de dag kwam. Achteraf bleek dat zij de ziekte van Pfeiffer had. Desondanks was zij verbeten alsnog mee te doen aan dit toernooi om toch beter voor de dag te komen en dat deed ze! Een stuk scherper en met meer energie kwam ze voor de dag. Dit leverde haar 2 hele dikke winstpartijen op waaronder op een international uit Wales. 1 partij verloor ze in de laatste sec waar ze toch echt een gelijk had verdiend. Hiermee kwam ze op een gedeelte 1ste plaats in haar poule maar omdat er geen meerdere 1ste plaatsen waren werd ze op basis van gewicht 3e. Desondanks voelt het voor ons alsnog als goud.

Uiteraard zijn we ontzettend trots op onze deelnemers. Dank gaat uit naar de Coaches Arjan van Westenbrugge en Angelique de Heer en onze scheidsrechter Marielle Kom. Het is mooi om te zien dat we als team werken en zo hele mooie ontwikkelingen doormaken.

Heeft u ook interesse in Kyokushinkai Karate of 1 van de andere sporten zoals Kickboksen, Boksen, Yawara Ju Jutsu, Kickbag, Circuit training, Kettlebell training of stretch en relax. Dan bent u bij Budokai Senshi op het juiste adres. Iedereen vanaf 2 jaar is al welkom zowel recreant als wedstrijdvechter. Meer informatie kan je vinden op budokai-senshi.com of door contact op te nemen met budokai-senshi@outlook.com. De eerste 2 proeflessen zijn gratis.