30 september 2023, Middelharnis - Donderdagavond 28 september jl. was het een drukte van belang op sportcomplex “de van Pallandt” in Middelharnis, er werd namelijk een scheidsrechtersclinic verzorgd door Daniël Veerman. "Veerman is een internationale fluitende KNHB Bondsarbiter..." Lees meer >>

>>vervolg

Naast scheidsrechter is Daniël ook docent op het RGO College Middelharnis. Diverse HCGO leden kwamen derhalve hun docent in een totaal andere setting op hun sportclub tegen. Volgende week is Daniël overigens te bewonderen als toparbiter op het EHL toernooi in Barcelona.

In het binnengedeelte van de clinic gingen de deelnemers aan de slag met de spelregels, de nieuwe spelregels en eventuele vragen die mensen hebben over de spelregels met behulp van beelden. Wat doet een goede scheidsrechter en hoe ga je met lastige situaties om? Hoe sta je op het veld en hoe kom je over?

In het praktijkgedeelte (buiten) werd er oa. gewerkt aan de looplijnen, fluitsignalen (aanwijzen) op een speelse manier.

Kortom een zeer inspirerend avondje met een gigantische opkomst hockeyers en vrijwilligers.

Tevens was de clinic een mooie gelegenheid om de recent geslaagden voor de HCGO scheidsrechterscursus hun kaartenset en fluitje te overhandigen, deze ontvingen zij uit handen van HCGO voorzitter Jan Verhage.

Kom jij ook hockeyen bij HCGO? De sportvereniging voor heel Goeree-Overflakkee. De veldtrainingen vinden plaats in Middelharnis een uitgelezen mogelijkheid om op Goeree-Overflakkee kennis te maken met onze sport. De eerste trainingen zijn als proeflid altijd volledig vrijblijvend, inschrijven kan via HCGO.nl