27 september 2023, Nieuwe-Tonge - "De openingswedstrijd van het 1e elftal van het Nieuwe-Tongse NTVV is meteen een pittige opgaaf...." Lees hieronder het hele wedstrijdverslag, door David Bakker, van de gespeelde voetbalwedstrijd tussen SV Simonshaven en NTVV, die afgelopen zaterdag de 23e gespeeld werd. >>

Verslag SV Simonshaven - NTVV

De openingswedstrijd van het 1e elftal van het Nieuwe-Tongse NTVV is meteen een pittige opgaaf. S.V. Simonshaven bleek het afgelopen seizoen op het gelijknamige sportpark een maatje te groot voor de zwart-witte formatie, die toen nog onder leiding stond van de nadien naar FC Perkouw vertrokken Wim Eilander. Inmiddels heeft de wisseling van de wacht plaatsgevonden en zwaait de van DRL overgekomen trainer Carlos Fortes de scepter bij de zebra’s. De 37-jarige trainer/coach heeft de oefen-campagne vooral gebruikt om zijn team beter te leren kennen en de juiste poppetjes op de juiste plaats te posteren, waarbij met name de invulling van de positie van de afgezwaaide laatste man Jeroen Royers hem wat hoofdbrekens zal hebben gekost. De van het Zwijndrechtse ZBC’97 overgekomen oudgediende Malcolm Jeronimus lijkt vooralsnog de aangewezen man om de rol van vrije verdediger over te nemen. NTVV mist centrumverdediger Jasper van der Welle (kniekwetsuur) en middenvelder Lars Hollaar (liesblessure) en ook de beide defenders Gino van der Zant (lies) en Marko Karsbergen moeten de proloog van dit seizoen aan zich voorbij laten gaan.

Het in 1971 opgerichte S.V. Simonshaven kan terugkijken op een redelijk geslaagde voorbereidingsperiode, al werd de laatste (beker)wedstrijd tegen SVV uit Schiedam met 1-3 jammerlijk verloren. Trainer John van Leeuwen, net als zijn collega bij NTVV bezig aan zijn 1e seizoen bij de oranje-blauwen, heeft veel vertrouwen in zijn spelers-groep en gaat, gesteund door zijn assistent en ex-eerste elftalspeler Björn Jeurissen, energiek op zoek naar de weg terug richting de 4e klasse in district West 2 KNVB.

Enerverende openingsfase

Een waterig zonnetje werpt haar stralen over het winderige Sportpark Simonshaven als arbiter Cihad Enver Kucuksen de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2023-2024 van start laat gaan. Simonshaven trekt meteen de stoute schoenen aan en trekt het initiatief naar zich toe. Toch is de eerste grote kans voor NTVV, als Neal Kuiper door doelman Schellevis de diepte in wordt gestuurd, zijn tegenstander gezwind zijn hielen laat zien en het leer panklaar legt bij de meegekomen spits Gert Aantjes die zijn vizier nog niet op scherp heeft staan en de bal over de lat schiet. 1 minuut later krijgt de thuisploeg de kans om de score te openen, maar ook hier lijkt de spits nog niet helemaal wakker waardoor ook deze mogelijkheid niet wordt verzilverd. Beide teams zoeken met overtuiging de aanval en leveren pittige duels op het middenveld. Bij de bezoekers is Neal Kuiper een plaaggeest in de beginfase voor zijn opponent. Van links naar rechts sjouwt de aanvaller over ’t veld en bezorgt de Simonshavense defensie handenvol werk. Toch creëren de gemotiveerde zebra’s geen grote kansen.

Naarmate de eerste helft vordert, komt Simonshaven steeds beter in de wedstrijd en wordt het langzaam maar zeker de bovenliggende partij. Echter, organisatorisch laat NTVV maar weinig steekjes vallen met de soeverein spelende Malcolm Jeronimus als inspirator. De Nieuwe-Tongse counters zijn daarbij bepaald niet van enig gevaar ontbloot en uit een fraaie dieptepass van Youri Kievit lukt het Neal Kuiper nét niet om de punt van zijn schoen tegen de bal te drukken. Uit twee schitterende aanvallen van Simonshaven moet Davy Schellevis al zijn klasse etaleren om z’n equipe voor een achterstand te behoeden. Uit de daaropvolgende tegenattaque offreert Gert Aantjes de bal ragfijn tot bij de aalvlugge Neal Kuiper die vakkundig afrondt en NTVV op een 0-1 voorsprong zet. Simonshaven recht onmiddellijk de rug en gaat op zoek naar de gelijkmaker. De intensiteit waarmee dit gepaard gaat is hoog en NTVV deinst terug.

Davy Schellevis sta-in-de-weg voor Simonshaven

Davy Schellevis moet andermaal handelend optreden om een bijtend schot onscha-delijk te maken. S.V. Simonshaven drukt NTVV steeds verder naar achteren en dat ontgaat ook trainer Carlos Fortes niet. “In de as mag er niemand vrijstaan”, klinkt het ietwat vertwijfeld uit de mond van de enthousiaste trainer, die door de stellig fluitende referee Kucuksen op een gele kaart wordt getrakteerd vanwege ‘commentaar’ op de leiding. De druk op het doel van Schellevis wordt groter en groter en één minuut voor rust gebeurt het onvermijdelijke als een aanval van de Voornenaars over rechts met precisie wordt afgemaakt door de meegesnelde spits, die de verdiende 1-1 op het scorebord laat aantekenen. De gelijkmaker valt, zo vlak voor de pauze, op een erg vervelend moment voor NTVV dat een kwartiertje rust krijgt om op adem te komen.

Het tweede bedrijf is 2 minuten oud als een ongewijzigd NTVV een fraaie aanval op touw zet met als voorlaatste station Gert Aantjes, die een strakke voorzet afgeeft die door Youri Kievit slechts kan worden geschampt en naast het doel van Simonshaven verdwijnt. Het thuisteam van John van Leeuwen is evenwel ook in de tweede helft de betere ploeg en komt dikwijls vervaarlijk voor de goal van Schellevis, die telkenmale zijn team in de race houdt met prachtige safes. Na 10 minuten speeltijd moet ook de NTVV-goalie passen als een doorgebroken Simonshaven-aanvaller de bal langs de geklopte Schellevis schiet, echter de bal suist langs de doelpaal tegen het vangnet.

Simonshaven neemt de leiding

NTVV wordt slordiger en bij tijd en wijle is de organisatie even zoek. Een poging uit de tweede lijn door Simonshaven lijkt te slagen, maar wéér is daar Davy Schellevis die de pegel met een atletische safe kan afwenden. Op de volgende aanval van de oranje-blauwe formatie moet ook Schellevis capituleren en zo staat het na bijna een kwartier speeltijd 2-1 voor Simonshaven. Malcolm Jenomimus dirigeert in woord en gebaar zijn manschappen naar voren ten teken dat NTVV zich nog niet gewonnen geeft. Neal Kuiper raast over links naar de achterlijn en geeft voor op Brett van Vliet die vervolgens recht in de handen van een attente doelman kopt. Ook in het spel van Simonshaven sluipen diverse slordigheidjes in deze fase van de wedstrijd. NTVV kan nochtans niet echt een vuist maken en daarom ziet Carlos Fortes zich genoodzaakt het over een andere boeg te gooien. Met drie in hoofdzaak jeugdige wissels probeert de eerstejaars trainer het tij te keren. Kunnen deze youngsters het thuisteam onder druk zetten en de nodige onrust veroorzaken in de hechte Simonshavense defensie?

Een schot van Neal Kuiper na een perfect uitgevoerde aanval van de zwart-witten zeilt naast de goal van Simonshaven en uit een corner even later knalt diezelfde Kuiper de door Nick van Alphen op maat gegeven bal hoog over. NTVV probeert Simonshaven onder druk te houden, maar grote mogelijkheden levert het offensief niet op. Wél moet de thuisploeg met regelmaat alle zeilen bijzetten om de dartele jongelingen van NTVV van het lijf te houden, maar in grote problemen komt ’t niet. Routinier Emiel Buijs meldt zich in de frontlinie, evenals de razendsnelle invaller Patrick Sep, maar meer dan speldenprikken kunnen de NTVV’ers niet realiseren. Naargelang de minuten verstrijken, worden de benen zwaarder bij de zebra’s en krijgt het thuisteam enkele grote kansen die, hoe kan het ook anders, door keeper Schellevis worden afgewend. Twee minuten voor tijd wuift scheidrechter Kucuksen het opzichtige appel van zijn grensrechter weg waardoor Simonshaven NTVV de genadeklap kan geven: 3-1. Nog éénmaal zetten de bezoekers aan, maar het is meer met de moed der wanhoop dan met baarlijk vernuft. Na exact 92 minuten te hebben gespeeld, blaast Cihad Kucuksen voor het laatst en kan de aanhang van Simonshaven juichen. NTVV zal zich moeten herpakken, want volgende week is GOZ de volgende tegenstander, maar dan is de eigen Kopernis het strijdtoneel!

NTVV speelde in de volgende opstelling:

Goal: Davy Schellevis.

Achter: Raoul Flikweert (70; Patrick Sep), Malcolm Jeronimus, Duncan van der Made, Emiel Buijs.

Midden: Glenn Kievit (70; Sem den Hoedt), Brett van Vliet, Nick van Alphen.

Voor: Neal Kuiper, Youri Kievit (70; Job van Wageningen), Gert Aantjes (57; Murad Kasim).

Niet gewisselde speler(s): -

3-1

Scoreverloop

36 Neal Kuiper 0-1

44 Simonshaven 1-1

59 Simonshaven 2-1

88 Simonshaven 3-1.