Regio - Het duivenseizoen is bijna afgelopen en al jaren wordt het seizoen afgesloten met de zogenaamde "navluchten". Ook op dit onderdeel is door PV de Combinatie een Grote Prijs vlucht aangewezen en wel vanuit Quievrain. "Dit is een plaats welke nog net in België ligt tegen de Franse grens aan in de provincie Henegouwen. Voor de Belgische duivenliefhebbers is dit een legendarische losplaats, al vele jaren worden er van april tot en met september wekelijks snelheidsvluchten vanaf deze losplaats georganiseerd...." Lees meer >>

Vervolg

Een aantal keren per jaar mogen Nederlandse afdelingen gebruik maken van deze losplaats. Zo ook op zaterdag 26 augustus jl. Afd. 5 Zuid Holland organiseerde vanaf deze losplaats de 3e wedstrijd welke telt voor het onderdeel navluchten.

Zaterdagmorgen om 08.45 uur klonk het bekende fluitje wat betekend dat de manden geopend konden worden en de duizenden duiven van Zuid Holland aan de weg naar hun thuishok konden beginnen. Onder deze duiven bevonden zich er ook 509 welke door 29 duivencoaches van PV de Combinatie waren ingekorfd.

Het was goed weer en er stond een lichte zuid westen wind wat betekende dat de duiven een flinke snelheid zouden kunnen behalen.

Om 10.10.47 ziet Richard van den Bos zijn 7e getekende van de lijst, zijn mooie blauwe duivinnetje, de 2021-1166299op de plank landen, wat betekent dat zij deze vlucht met een afstand van ruim 152 km met een gemiddelde snelheid van ca 106 km p/u heeft afgelegd. Een prachtige prestatie wat leidt dat zij voor haar baas de winnares is van de Grote Prijs Elsto Schilderwerken.

Enkele weken geleden won zij ook al de eerste prijs vanuit Fontenay sur Eure. Fijn dat je als duivencoach zo’n duif op je hok hebt. De’99 heeft het van geen vreemde, want zowel haar vader als haar moeder waren eerste prijswinnaars. De vader, ‘088, komt uit 2014 en heeft Richard gekregen van duivenvriend, Jaco Provoost. De moeder, ‘115, heeft Richard zelf gekweekt uit zijn stamkoppel en deze duivin behoorde in 2018 tot de beste duiven van Nederland!

Naast de eerste prijs zette Richard van den Bos een geweldige uitslag neer, want hij pakte ook de 2e prijs en 4 t/m 11. Alleen Corjan Tiggelman wist er met een duif met de 3e prijs tussen te komen.

Zo krijgt ook deze Grote Prijs Elsto Schilderwerken een geweldige winnaar en heeft Richard zijn seizoen mooi af kunnen sluiten.

Op de foto winnaar Richard van den Bos met Rien Elvé van Elsto Schilderwerken. Voor Rien de laatste keer dat hij de felicitaties overbrengt, want vanaf deze maand gaat hij met pensioen en leidt Ron Stout het schildersbedrijf alleen.

Vanaf deze plaats willen we Rien nog een lang en gezond pensioen toewensen.

Tekst PV De Combinatie