4 september 2023, Regio - Ook voor de vluchten met de jonge duiven is er een Grote Prijs vlucht in de duivensport. Dit jaar is de vlucht van 12 augustus jl. vanuit Pont Sainte Maxence aangewezen als Grote Prijs Slagerij van Zuidland bij PV De Combinatie. "Een plaats in Frankrijk welke aan de rivier de Oise ligt. Tevens is er volop bos aanwezig. Een mooi gebied in Frankrijk waar de duiven al jaren worden gelost. De duivencoaches in Nederland spreken over de vlucht “Pont”." Lees het hele verslag >>

Vervolg

Voor de jonge duiven een extra spannende reis, omdat ze voor de eerste keer 2 nachten in de manden van de vrachtauto moesten blijven.

Zaterdagmorgen vroeg was er nog wat bewolking, maar om 11.15 uur kon het sein om de duiven te lossen worden gegeven, zodat de vele duizenden jonge duiven van afdeling 5 Zuid Holland de weg naar huis konden beginnen. Onder deze duiven waren ook 557 jonge duiven, welke door 23 duivencoaches van PV de Combinatie waren ingekorfd.

Onderweg mooi weer en een west zuid westen wind. Spelen met jonge duiven is een specialiteit op zich. Naarmate de tijd verstreek, steeg de spanning bij de duivencoaches van PV de Combinatie.

Om 14.27.17 kwam het jonge blauwe doffertje met ringnummer 23-9288329 van Marlien van den Bos als een streep vanuit de lucht zo op de plank en won met een snelheid van ruim 90 km p/u de

1e prijs in PV de Combinatie en is hiermee tevens winnaar van de Grote Prijs Slagerij van Zuidland. Daarnaast wint deze duif ook de 1e prijs in Samenspel Zuid Hollandse Eilanden.

Weer een prachtige prestatie van Marlien van den Bos, die eerder dit jaar ook op de dagfond een Grote Prijs vlucht wist te winnen.

De laatste jaren kwamen de jonge duiven bij Marlien niet naar haar zin, maar dit jaar is het anders.

Ze heeft de jonge duiven goed en gedegen opgeleerd. Dit met hulp van haar man, Kees, welke de duiven voor het seizoen begon wel 15 keer heeft weggebracht. Te beginnen op ca 3 km en dit tot ca 40 km. Deze africhtingen naast een goede verzorging en begeleiding hebben weer geleid tot een prachtig resultaat voor Marlien.

De’329 welke winnaar is geworden van de Grote Prijs Slagerij van Zuidland bezit ook de lijnen van de fameuze’55 van Marlien, want hij komt uit een halfbroer, welke Marlien gekregen heeft van haar zoon Richard. Richard die op deze vlucht de 2e en 3e prijs pakt.

"Zo krijgt ook deze vlucht als Grote Prijs Slagerij van Zuidland weer een mooie winnaar: Proficiat!"