[video] Ooltgensplaat - Op vrijdagavond 25 augustus 2023 was het zover: de welbekende 'omloop van Goeree-Overflakkee'! 570 deelnemers schreven zich in, waarvan er maar liefst 485 de 110-kilometerloop aangingen. De start was bij het oude raadhuis te Ooltgensplaat. Op zaterdagmorgen om 10:45 uur kwamen de eerste lopers al binnen: "respect!". Bekijk hieronder de video van de lokale omroep RTV Slogo en lees meer >>

Vervolg

Maar liefst 570 deelnemers voor de "omloop van Goeree-Overflakkee". Een 110- en 80-kilometerloop over het prachtige eiland Goeree-Overflakkee. De start was afgelopen vrijdagavond bij het oude raadhuis te Ooltgensplaat. De 80-kilometerloop eindigd in Herkingen en de 110-kilometerloop eindigd in Ooltgensplaat. De organisatie was erg trots op het feit dat er veel eilandbewoners meededen dit jaar: "Heel leuk om te melden is dat vooral veel Flakkeese tieners en twintigers hebben zich ingeschreven!"

110 kilometer

De 110 kilometer is een monstertocht voor de echte bikkels! Het kost bloed, zweet en blaren om de finish te halen, maar wanneer de eindstreep bereikt wordt, maakt het vermoeide en uitgeputte gevoel plaats voor een ongelooflijk trots gevoel.

Organisatie: "Tijdens de 110 kilometer loop je het hele eiland Goeree-Overflakkee rond. Het uitdagende van het parcours is de diversiteit. Je loopt over stranden, door duinen, unieke natuurgebieden, dorpen en over buitendijken. Kortom een wandeltocht voor de doorzetter!

Deze monstertocht startte afgelopen vrijdagavond. Na 24 uur, zaterdagavond 26 augustus 2023, 19:00 uur moet de laatste loper binnen zijn. Op de route zijn diverse verzorgings-/ controleposten ingericht, waar je wordt voorzien van eten, drinken en lichamelijke verzorging. Onderweg zijn er drie plaatsen om binnen ui te rusten, waarbij er een warme maaltijd verstrekt wordt."

80 kilometer

In 1963 stelde de toenmalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, dat iedere gezonde overheidsambtenaar in 20 uur 50 mijlen (80 kilometer) moest kunnen lopen. Dat werd opgepakt in de VS en daar werd een tocht georganiseerd.

Organisatie: "Met deze tocht start u ook in Ooltgensplaat en loopt u 80 kilometer, eindigend in Herkingen. U komt hierbij langs Middelharnis, Goedereede en Ouddorp strand. U wordt met een bus pendeldienst weer terug gebracht in Ooltgensplaat. Na 20 uur, zaterdagmiddag 15:00 uur moet de laatste loper binnen zijn. Op de route zijn diverse verzorgings-/ controleposten ingericht, waar je wordt voorzien van eten, drinken en lichamelijke verzorging. Onderweg zijn er binnen rusten, waarbij er een warme maaltijd verstrekt wordt."

Uitvallers

Organisatie: "Stel dat je het onderweg toch moet opgeven: je wordt dan naar Ooltgensplaat gebracht met busjes die tijdens ‘De Omloop’ meerijden."

[Update 13:00 uur fb Wandeltocht De Omloop Goeree Overflakkee]

Een korte tussenstand van de uitvallers:

  • Post Stad ah Haringvliet 1
  • Post Middelharnis 1
  • Post Stellendam 24
  • Post reddingsbrigade 20
  • Post Westhoeve 20
  • Post Ouddorp haven 5
  • Post ingang slikken 6
  • Post uitgang slikken 10
  • Post Herkingen 31

Bedankje namens organisatie:

Wandeltocht De Omloop Goeree Overflakkee: Het zit er weer op! De omloop! Wat was dit ontzettend gaaf om zoveel lopers te verwelkomen op de kaai in Ooltgensplaat! Een ieder die dit mooie wandelevenement mogelijk heeft gemaakt enorm bedankt! Organisatie, lopers, vrijwilligers, sponsors, artiesten, bandjes en niet te vergeten het massale publiek wat er was voor de aanmoediging van de lopers!BEDANKT!!!En graag tot volgend jaar!

Bekijk hieronder 'Live uitzending 33e Omloop van Goeree-Overflakkee - vrijdag 25 augustus 2023' :