Goeree-Overflakkee - Aanstaande vrijdag 4 augustus organiseert AV Flakkee de 38e De Vogel Strandloop. Sinds een aantal jaren is er naast de hardloopwedstrijd 10km ook een wandeltocht van 10km, de prachtige natuur van de Kwade Hoek en het strand van Ouddorp bieden de deelnemers een afwisselend parcours. Dit jaar is er een samenwerking aangegaan met de organisatie van de Omloop om de Strandloop-wandeltocht nog beter tot zijn recht te laten komen. Lees meer >>

Vervolg

“Het was organisatorisch lastig om alles op één avond gedaan te krijgen, aan de hardlooponderdelen hadden we eigenlijk onze handen al vol maar toch vinden we dat de wandeltocht potentie heeft om tot een volwaardig onderdeel uit te groeien. Zo ontstond het idee om de Omloop organisatie te benaderen, zij hebben ervaring en voor lopers die in voorbereiding zijn op de Omloop kan het nog een mooie oefentocht zijn, ook om even te ervaren hoe het strand loopt,” aldus Eric Wolfert namens AV Flakkee. De wandeltocht start om 18.30uur bij strandpaviljoen De Zeester, inschrijven kan online via avflakkee.nl t/m 2 augustus en ter plaatste vanaf 18.00uur. Het inschrijfgeld bedraagt €5,00.

De hardlooponderdelen voor de jeugd starten eveneens om 18.30uur en om 19.30uur zal het startschot klinken voor de 4 en 10km hardloopwedstrijd. Het parcours bestaat uit gravel- en fietspaden en uiteraard tweemaal een stuk over het strand. Dit maakt het uitdagender dan een vlakke 10km op de weg en dus is het raadzaam om iets rustiger te starten dan normaal. Voor alle deelnemers, ook de wandelaars, is er een attentie, na de finish van de laatste loper zal de prijsuitreiking plaatsvinden bij De Zeester.

Tekst AV Flakkee