Sommelsdijk - In de week van 3 t/m 7 juli was het weer examenweek bij Budokai Senshi. "Bij Budokai Senshi hebben ze een groot aanbod in verschillende vecht en budo sporten." Tijdens deze week kregen diverse groepen examens aangeboden in het Kyokushinkai Karate, Kickboksen en het Yawara Ju Jutsu. Ruim 40 karateka, 10 kickboksers en 4 mensen uit het Yawara Ju Jutsu deden hierbij examen voor een nieuwe graad. Lees meer en bekijk de foto's >>

Vervolg

Verslag door Budokai Senshi >>

Het Yawara Ju Jutsu is een uitstekende zelfverdedigingsvorm met een budo gedachte. Het is toegankelijk voor iedereen van alle niveau’s met of zonder eerdere vechtsportervaring. Je leert tijdens de lessen meerdere elementen zoals loskomen, controleren en uitschakelen. Ook zijn er diverse ritmes, patronen en Kata’s toegevoegd met zowel het mes als stok. De examens waren technisch heel erg geslaagd en alle 4 de deelnemers zijn dan ook met vlag en wimpel geslaagd.

Bij het kickboksen gaat het in vechtsportland vaak over wedstrijden. Maar kickbokslessen zijn veel meer dan dat en kan ook prima gebruikt worden als breedtesport. Vandaar dat er bij Budokai Senshi ook examens hiervoor zijn ontwikkeld met diverse kleur badges. Een mooie opstap voor de jeugd en iets om naartoe te werken. Alle 10 deelnemers lieten hierin een mooi examen zien die inging op conditie, kracht, techniek, combinaties, sparren en doorzettingsvermogen. Ook hier slaagde iedereen voor het examen. Roan, Noa en Keano voor de blauwe badge, Luuk, Laya, Meggie, Bas en Denz voor hun gele badge, Freek voor een groene badge en Quinten voor zijn bruine badge.

Bij het Kyokushinkai karate is Budokai Senshi de vereniging die al ruim 15 jaar bestaat en een groot aantal zwarte banden zelf heeft opgeleid. Zoals met alles start dit altijd klein en waren er dit examen geen hogere band examens. Met de examens voor jeugd bieden wij succeservaringen waarin we de deelnemers kleine stappen laten maken waardoor de kans op zakken minimaal is. Is het examen daarom minder spannend, zeker niet! Want Kyokushinkai Karate is een uitdagende sport met veel elementen zoals Kihon (basis), Ido geiko (kihon in beweging), Kata (schijngevecht), Kumite (combinaties), Randori (sparren) en tameshiwari (breken). Daarnaast word er getraind op conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Het examen was er 1 om in te lijsten. Iedere deelnemer liet een uitstekend examen zien onder toeziend oog van de vele ouders en overige publiek. Noel, Zoe, Steffy, Denny, Ivar, Dean, James, Jesper, Jack, Gyan, Hidde en Nine behaalde 1 of meerdere nieuwe slips. Jeftha, Bo, Jethro, Zoey, Jason, Micah en Yoko behaalde hun half oranje band. Logan, Vince, Serina, Esmay en Ivo behaalde hun oranje band (10e Kyu), Kaya de halve blauwe band (9e kyu), Tessel haar blauwe band (8e Kyu) en Riley zijn halve gele band (7e kyu). De broers Mukhammad en Daoud werden voor hun inzet beloond met de halve oranje band zonder dat ze examen hiervoor deden. Livia Lussenburg, wedstrijdteamlid kata, werd bevorderd tot 8e kyu voor haar kwalitatief goede karate ontwikkelingen.

Uiteraard zijn wij ontzettend trots op onze deelnemers. Dank gaat uit naar alle instructeurs en support. Bij Budokai Senshi gaan we nu de vakantieperiode in waarin we een zomerrooster aanbieden en hierdoor de gehele zomer door kunnen trainen. Na de zomervakantie gaan we verder met een nieuwe herzien lesrooster met nog meer maatwerk voor onze huidige maar ook nieuwe leden. Voorbeelden hiervan zijn een extra small group padstraining op woensdag en een extra bokszak training op zaterdagochtend voor jeugd en senioren vanaf 6 jaar.

Voor meer informatie kunt u kijken op budokai-senshi.com