5 juli 2023, Sommelsdijk - Op maandagavond werd er gestart met het jeugdexamen van ITACHI Dojo, de karateschool in Middelharnis / Sommelsdijk. "De jeugd tot en met 12 jaar deden examen variërend van een nieuwe slip tot een nieuwe band. Alle 18 jeugdige karateka’s kwamen toch wel licht gespannen de dojo in. Het is toch niet niks zo’n examen. Ook was er veel publiek, ouders, vrienden en verdere familie kwamen de jeugdige karateka’s aanmoedigen." Lees het hele verslag en bekijk de foto's hieronder >>

Vervolg

Na een welkomstwoord van Sensei André van Wezel kon er met het examen begonnen worden. Eerst een warming up, lekker de spieren losmaken voordat het echte werk begint. Vervolgens werd er geëxamineerd op Kihon (techniek). Iedereen werd beoordeeld op zijn of haar niveau. Met strakke gezichtjes werden de technieken uitgevoerd. Daarna volgde het onderdeel Kata. Ook dit werd bekeken per kyu graad. Afsluitend was het onderdeel Kumite (wedstrijdvechten). Hierbij kwamen ook de senioren meedoen. Lekker sparren met elkaar en je technieken oefenen en laten zien wat je kan. Mooi om te zien dat iedereen echt gegroeid is in de uitvoering daarvan. Ook fijn is dat de jeugd en de senioren met groot respect met elkaar omgaan.

Supertrots en met blije gezichtjes konden alle 18 karateka’s hun certificaat in ontvangst nemen. Na het fotomoment ging iedereen blij en tevreden naar huis.

Twee dagen later op woensdag 28 juni was het senioren examen. Maar liefst 11 karateka’s deden examen. Ook hier weer variërend van slip tot een nieuwe band. De opbouw van het examen was hetzelfde als bij de jeugd alleen ging het er hier wat pittiger aan toe. Het tempo lag enorm hoog en de spanning bij alle 11 was groot. Bij het onderdeel Kihon spatte de energie ervan af, wat een power liet iedereen zien. Kata’s werden strak uitgevoerd op het niveau die bij de nieuwe Kyu graad past. Ook hier werd afgesloten met Kumite. Er werden vele partijen gevochten en het was zeker niet gemakkelijk. Iedereen was geslaagd en ze hebben het meer dan verdiend!

Ook hier weer een fotomoment waar iedereen trots het certificaat kon laten zien.

Sensei André van Wezel spreekt van een succesvolle examenweek en is dan ook enorm tevreden met het feit dat iedereen zo gegroeid is en dat de lessen hun vruchten afwerpen.

Aankomende week is er nog 2 keer les en dan is het voor bijna iedereen vakantie.

Behalve voor 3 karateka’s, deze gaan naar het zomerkamp op Papendal. Waarvan er 1 examen gaat doen voor 1e Kyu en 2 voor 1e Dan. En vol trots kunnen we meedelen dat Sensei André van Wezel examen gaat doen voor 4e Dan. Dan kan daarna voor hun ook de vakantie beginnen.

Nieuw seizoen

Op 31 juli 2023 gaan de deuren van ITACHI Dojo weer open en zien we iedereen weer fris en uitgerust terug om aan het volgende seizoen te beginnen.