4 juli 2023, Regio -De afgelopen weken was het erg warm voor de atleten van atletiekvereniging AV Flakkee, die in actie kwamen in verschillende wedstrijden. Voor sommigen zelfs reden om een keer over te slaan, anderen stelden hun doelstellingen bij. De omstandigheden hadden geen vat op Ricardo Sint Nicolaas, dè atleet van AV Flakkee verkeerd nog altijd in topvorm, van de vijf wedstrijden die hij liep won hij er vier! Lees hieronder meer in een verslag van AV Flakkee met daarin aandacht voor de wedstrijden die de afgelopen maand zijn gelopen >>

Vervolg

Verslag -Sint Nicolaas kent de wedstrijden van het West-Brabant Loopcircuit goed en ook de speakers hoeven inmiddels niet meer op hun blaadje te kijken om te vertellen wie er aan komt. Zaterdag 27 mei klonk om 16.00uur het startschot voor het Rondje Sprundel. Sint Nicolaas controleerde het tempo vooraan met Sander de Bart (Breda) en Okbazgi Kidane (Poortvliet), ook Eric Wolfert zat in de kopgroep, hij liep de 5km en maakte dankbaar gebruik van het tempowerk van zijn clubgenoot. Wolfert won de 5km in 16.26min en Laurey van den Berge maakte het Flakkeese succes compleet door deze afstand bij de dames te winnen in 17.29min. Sint Nicolaas was inmiddels de tweede ronde ingegaan en schudde met een flinke tempoversnelling zijn concurrenten af om zo na 32.10min de winst te pakken, Kidane volgde op elf seconden en De Bart completeerde met 32.37min het podium. Freek Goedhart klokte namens AV Flakkee 38.44min. Dat Sint Nicolaas ook nog eens zeer constant is bleek een week later in Zundert waar op zaterdag 3 juni de Van Goghloop werd gehouden, in een sterk veld finishte Sint Nicolaas als vijfde in 32.09min, ook nu net voor De Bart en Kidane.

Slechts drie dagen later was het alweer tijd voor de volgende 10km, nu de Pagnevaartloop in Oudenbosch op woensdag 7 juni, wedstrijd vijf van het West-Brabant Circuit. “Het is nu even veel achter elkaar, ik herstel doorgaans snel en de benen voelen ook nu weer goed.” Sint Nicolaas besloot niet volle bak te starten, Kidane was de enige die kon volgen. Na 7km verhoogde Sint Nicolaas het tempo stevig maar Kidane zat ook nog niet aan zijn limiet en bleef sterk bij. Uiteindelijk moest Sint Nicolaas er een slotkilometer van 3.05min uitpersen om Kidane af te schudden en met 32.34min gingen de bloemen toch weer naar Flakkee.

Daar waar zaterdag 11 juni de meeste sportevenementen werden afgelast vanwege een temperatuur van 32 graden ging in Stampersgat de Cheltenhamrun 10km gewoon door. Om 16.00uur stonden de 42 deelnemers die het aandurfden klaar voor vier ronden door het dorp, elke ronde was er een waterpost, sponsen en een neveldouche zodat de lopers goed konden koelen. Sint Nicolaas had gelijk een grote voorsprong, Kidane was er ditmaal niet bij, en zo hoefde de atleet uit Oude-Tonge niet tot het uiterste te gaan, wat met deze hitte goed uitkwam. Het parcours was met 9,9km iets tekort maar met 32.50min was de winnende tijd alsnog knap onder deze omstandigheden. Eric Wolfert was er ook namens AV Flakkee en noteerde een tijd van 36.29min. Hij zag deze wedstrijd als een tempotraining en was behoudend gestart, met een sneller tweede deel schoof hij nog een aantal plaatsen op om zo als vijfde te finishen.

Dat Sint Nicolaas al even geproefd had aan een wedstrijd in de hitte kwam goed uit want zondag 25 juni was het opnieuw 32 graden. De organisatie in Roosendaal had besloten om de halve marathon in te korten tot 10km. Sint Nicolaas zag zijn kans schoon om zijn 37e verjaardag extra feestelijk te maken maar moest daarvoor wel weer afrekenen met Kidane die ondanks zijn Afrikaanse afkomst niet zo goed tegen de warmte kan. Zo kon Sint Nicolaas vrij eenvoudig halverwege een gaatje slaan en in een snelle tijd van 32.33min de overwinning pakken. “Het ging verrassend goed, ik kreeg pas last van de hitte in de laatste twee kilometer, daar was de winst al binnen en dan is het nog maar een stukje! Extra leuk om zo op mijn verjaardag te winnen, als dit jaar ook weer zo succesvol gaat zijn belooft het veel goeds!”

Foto

Op de foto Ricardo Sint Nicolaas op weg naar de winst door de warme straten van Stampersgat.