Middelharnis - De 3e midfondvlucht vanuit Melun Andrezal is aangewezen als Grote Prijs Bakkerij Koese vlucht. Deze losplaats ligt over de weg ca 60 km van Parijs en vanaf Melun Andrezal naar Middelharnis is het door de lucht ruim 360 km. Net als de voorgaande vluchten was het prachtig weer met een kopwindje en zou het een vlucht worden voor goede duiven, welke in prima conditie verkeren. De duivenliefhebbers van PV de Combinatie in Middelharnis hadden 436 duiven ingekorfd op donderdagavond. Lees meer >>

Vervolg

Zaterdagmorgen om 07.15 uur klonk het bekende losfluitje op de losplaats en werden de duiven van afdeling 5 Zuid Holland, waaronder ook die van PV de Combinatie, in vrijheid gesteld en konden ze de vlucht naar huis beginnen.

Om 12.21.25 zag Richard van den Bos zijn duivinnetje, 22-8430652, over het Dijkhof komen en met een mooie landing zijn hok bereiken. Een gouden afdruk op het elektronisch constateersysteem.

Deze duivin heeft de afstand met een gemiddelde snelheid van bijna 71 km per/uur afgelegd. In deze omstandigheden een geweldige prestatie. Naast de 1e prijs van PV de Combinatie ok de 3e prijs van Samenspel Zuid Hollandse Eilanden.

Dit was niet het eerste wapenfeit van deze duivin. Enkele weken geleden vanuit Quievrain was dit kleine, maar fijne, duivinnetje ook Richard zijn eerste duif en zij won toen de 5e prijs.

Ook als jong heeft ze zich vorig jaar een keer goed laten zien.

Richard heeft deze duif gekweekt uit een doffer, welke hij van Martijn Heezen heeft gehad en deze doffer is een kanjer voor de kweek, want 6 kinderen hieruit hebben al een 1e prijs gewonnen!

De moeder van de’52 komt uit het stamkoppel van Richard en wel uit de Vale Rakker x Kroese 143. Van nazaten van dit koppel heeft hij al zo’n 12 jaar, eerst in Middelharnis en later in Stad aan’t Haringvliet, veel plezier.

Een geweldige afstamming, dus dat beloofd nog wat voor de toekomst met deze duivin.

De duiven zitten door de week gescheiden en voor de inkorving mogen de doffers en duivinnen een half uurtje bij elkaar, zodat ze lekker met elkaar kunnen kroelen en zo gemotiveerd de mand in gaan.

Dat de winnende duif hier haar motivatie vandaan heeft gehaald, is gezien het resultaat wel duidelijk en hopelijk zal ze nog vaker een prima prijs vliegen.

Bij thuiskomst mogen de duiven tot ’s avonds lekker bij elkaar blijven.

Gezien de zwaarte van het seizoen heeft Richard zijn voerpatroon wel aangepast. De duiven trainen dagelijks hard en presteren wekelijks goed op de vluchten en daar hoort ook een goede maaltijd bij.

Naast deze duivin wisten nog 41 van de ingezette 50 duiven een plekje op de uitslag te bemachtigen, een schitterend resultaat. Jim en Mick Hameeteman maken het podium compleet en pakken prijs 2 en 3.

Richard, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze geweldige overwinning en tevens winnaar van de Grote Prijs Bakkerij Koese.

Foto

Op de foto wordt de winnaar, Richard van den Bos gefeliciteerd door Gert Koese van Bakkerij Koese