Regio - Afgelopen weekend hebben vijf Flakkeese zwemmers deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Sprint. Deze wedstrijden werden gezwommen in het prachtige Rie Mastenbroek zwemcentrum in Rotterdam. Lees hieronder een kort verslag van de deelnamen aan het Nederlands kampioenschap sprint. (zwemmen) en bekijk de foto van Leyla Oversluizen. Zij won een medaille op een persoonlijk nummer. (50 meter vlinderslag). Lees meer >>

Vervolg

De zwemmers waren Leyla Oversluizen, Phaedra en Thalia Meijer en Jorian en Floris Tanis. Leyla, Thalia en Floris kwamen uit bij de jeugd en Phaedra en Jorian bij de senioren. Leyla won op de 50 meter vlinderslag een bronzen medaille. In de finale zwom zij in een persoonlijk record naar een prachtige tijd van 28.46. Vlak daarvoor had zij ook de finale van de 100 meter wisselslag gezwommen. Hierin zwom zij ook een persoonlijk (1.05.86) en daarmee behaalde zij een zesde plaats. De andere medailles werden allemaal behaald met estafette teams. Goud was er voor Thalia Meijer in de estafette 4x50 vrij gemengd bij de jeugd. Hier werd het team van Floris en Leyla derde. Floris en Leyla wonnen ook nog een bronzen medaille op de 4x50 wisselslag gemengd. Ten slotte Phaedra won ook een bronzen medaille bij de dames estafette 4x50 vrij.

Individuele finale plekken waren er verder nog voor Thalia en Floris. Thalia werd zevende op de 50 meter schoolslag in 33.84, dit was voor haar een nieuw persoonlijk record. Floris behaalde een zesde plek op de 50 meter vrij in een nieuw persoonlijk record van 23.75. Floris gaat dit seizoen nog 1 wedstrijd in Amsterdam aan de bak, de overige Flakkeese zwemmers doen hier niet aan mee en gaan genieten van hun zomervakantie.