15 juni 2023, Middelharnis/Vlissingen - Een hele karavaan Spartanen ondernam 10 juni jl. de reis van zo’n 75 kilometer naar Vlissingen. "Sportpark Bonedijke was het toneel voor de halve finale van de nacompetitie tussen SV Walcheren en De Jonge Spartaan. Walcheren eindigde als 9e in de 2e klasse G en won in de kwartfinale moeiteloos van SSS uit Klaaswaal (4-0). De jonge Spartaan boekte zwaarbevochten zeges op Zeelandia Middelburg (4-3 NV) en GDC uit Eethen (1-2). Voor het oog van zo’n 400 toeschouwers begon het duel in een snikheet Vlissingen. .." Lees meer >>

Vervolg verslag en uitslagen-

Voor het oog van zo’n 400 toeschouwers begon het duel in een snikheet Vlissingen. De temperatuur was bij aanvang van het duel ruim 31 graden en het veld had meer weg van een prairie, dan van een voetbalveld. In de warming-up bleek Johan Vroegindeweij toch te veel last te hebben van zijn hamstring, waardoor Donny Klem in de basis startte. Na een geweldige sfeeractie van beide supporterskampen kon het duel beginnen. Al in de 2e minuut schoot Etienne Mallie hoog over het Spartaanse doel. Een vrije trap van Hicham Azzanagui ging net voorlangs. In de 8e minuut keerde keeper Joey Geljon een schot van Xander Roos en Johan Kroon had een antwoord op een schot van opnieuw Etienne Mallie.

Met een geweldige assist bereikte Boy Hoogmoed de in de diepte gelopen Gerben Prins in de 14e minuut. De Spartaanse aanvoerder schoot de bal bekeken langs keeper Joey Geljon in het doel en zo stond De Jonge Spartaan vrijwel uit het niets met 0-1 voor. Net voor de drinkpauze kopte Chris Hoogzand een verdwaalde bal van Walcheren over het doel. Uit een corner van Levi Swiers kopte Dennis Burggraaf naast. Chris Hoogzand bereikte de vrijlopende Boy Hoogmoed in het strafschopgebied. Zijn inzet verdween via een Zeeuws been naast het Walcherse doel. Een schot van Mark van der Eijk was een prooi voor Johan kroon.

In minuut 38 schoot Mark van der Eijk een voorzet van Gino Zuppelli achter Johan kroon. De gasten hadden moeite met de vele steekballen door het centrum en de lopende mensen vanuit het middenveld. Kort voor rust werd een mooie combinatie tussen Hicham Azzanagui en Bart Chermin door Levi Swiers snoeihard in het Spartaanse doel geschoten. Zo stond de thuisclub bij rust terecht met 2-1 voor.

2e helft

In het eerste kwartier van de tweede helft speelde Walcheren sterk en De Jonge Spartaan mocht blij zijn dat het bij een 2-1 achterstand bleef. Met zes (bijna) dertigers in de basis liet de thuisclub zien over veel routine te beschikken en het speelde in deze fase best aardig voetbal. Johan Kroon was attent bij een kopbal van Levi Swiers. Zoals vaker dit seizoen toonde De Jonge Spartaan veerkracht en strijdlust. Smaakmaker Xander Roos snelde over de rechtervleugel en bracht de bal uitstekend voor het doel. Dit buitenkansje werd door spits Boy Hoogmoed op waarde geschat en zo was de stand weer in evenwicht.

Uit een Corner van Gerben Prins kopte Juul Peeman de bal bij de 2e paal op het doel. Via keeper Joey Geljon en de buitenkant van de paal ging de bal over de achterlijn. Na opnieuw een drinkpauze schoot Gerben Prins een toegekende vrije trap recht in de handen van de keeper. Met nog twintig minuten op de klok schoot Hicham Azzanagui op de paal. Wiljan Driece verving de geblesseerd geraakte Julian Nieuwland en Koen Vervloed verving de leeggespeelde Xander Roos. Keeper Johan Kroon redde fraai op een inzet van Etienne Mallie.

Pal voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was er een scrimmage voor het Spartaanse doel. Op het oog beging invaller Geraldi Geerman met een te hoog been een overtreding op Gerben van der Weele. Hier werd echter niet voor gefloten en zo kon Hichem Azzanagui van dichtbij de 3-2 aantekenen. Een voorzet van Jeffrey van Veen werd door Juul Peeman richting het doel gekopt. Keeper Joey Geljon was de situatie echter meester. In de extra speeltijd lag het hele speelveld open en van dichtbij tekende Levi Swierts met een fraai kunststukje voor het slotakkoord. Dit betekende tevens de wat geflatteerde 4-2 eindstand.

De Jonge Spartaan kan terugkijken op een fraai seizoen, waarin de doelstelling het bereiken van de nacompetitie glansrijk werd behaald. Teamgeest en een gezonde dosis vechtlust stuwden het team naar de halve finale van de nacompetitie. Door de mooie resultaten reisden de laatste wedstrijden honderden supporters mee om hun team aan te moedigen. Een speciale vermelding daarbij verdienen de DJS Casuals die met diverse sfeeracties positief bijdroegen aan de mooie afsluiting van een lang seizoen.

In het seizoen 2023-2024 komt De Jonge Spartaan opnieuw uit in de derde klasse en kijkt weer uit naar spannende eilandelijke derby’s. Eerst echter lekker genieten van vakantie en welverdiende rust.

Scoreverloop:

14e 0-1 Gerben Prins

38e 1-1 Mark van der Eijk

44e 2-1 Levi Swiers

61e 2-2 Boy Hoogmoed

88e 3-2 Hicham Azzanagui

90+3 4-2 Levi Swiers

Toeschouwers: 401

Scheidsrechter Jerry Molenaar gaf geen aan Etienne Mallie en invaller Jordy Fiktorie. Aan Spartaanse zijde kreeg een van de stafleden geel na aanmerkingen aan het adres van de arbitrage.

Opstelling De Jonge Spartaan:

Johan Kroon, Gerben van der Weele (89e Erik Ruijgers), Johan Vroegindeweij, Juul Peeman, Jeffrey van Veen, Julian Nieuwland (75e Wiljan Driece), Gerben prins (89e Lars Schriek), Chris Hoogzand, Michael Sloof en Xander Roos (80e Koen Vervloed).

Foto

Op bijgaande foto heeft Boy Hoogmoed zojuist de 2-2 gescoord.