Middelharnis/Den Bommel - Afgelopen zaterdag 15 april 2023 stond de streekderby tussen het op de 8e plaats staande VV Den Bommel en nummer drie De Jonge Spartaan op de agenda. Lees hieronder het verslag van de zaterdagmiddag gespeelde wedstrijd tussen de teams van VV Den Bommel en De Jonge Spartaan >>

Verslag

Voorafgaand aan dit duel kreeg trainer Wim Nieuwland van de gasten goed nieuws. Gerben Prins, en Gerben van der Weele keerden na blessureleed terug in de wedstrijdselectie en Tim Driece is weer inzetbaar. De heenwedstrijd in Middelharnis was eerder met 4-1 gewonnen door De Jonge Spartaan.

Na en sfeeractie van supporters van de thuisclub begon de Jonge Spartaan met de wind tegen en de zon in de rug op sportpark ‘De Kruus’. De gasten begonnen goed aan het duel en al in de eerste minuut bereikte een voorzet van Wiljan Driece Koen Vervloed. Dit leverde helaas geen treffer op. Johnno Bakker stuitte op keeper Johan Kroon. In minuut 22 keerde keeper Sander van Reijn een inzet van Boy Hoogmoed. Kort hierop werd Koen Vervloed onreglementair gestuit binnen het strafschop gebied. Arbiter Stan Goedhart had echter al eerder gefloten voor een overtreding.

Net binnen het half uur bereikte Juul Peeman Boy Hoogmoed. Zijn inzet verdween langs Sander van Reijn in het Bommelse doel en zo stond het 0-1. Na enkele aanvallen van de thuisclub kopte de sterk spelende Koen Vervloed de bal door op Wiljan Driece. Hij gaf de bal aan Chris Hoogzand en deze tekende voor de 0-2. Zo werd de rust bereikt met een comfortabele voorsprong.

2e helft

De van eigen helft startende Chris Hoogzand soleerde in de 50e minuut naar 0-3. Net binnen het uur werd Wiljan Driece vervangen door Gerben Prins. Johnno Bakker trof met zijn schot de paal en in de rebound kopte Johan Kornet over. Even later haalde Raoul Verolme een indraaiende hoekschop van Koen Vervloed van de lijn. Gerben van de Weele en Donny Klem werden vervangen door Jan Willem van Lente en de teruggekeerde Tim Driece.

In de 81e minuut kwam Norman Leune binnen de lijnen voor Boy Hoogmoed. Een schot van Jeffrey van veen ging naast. In de slotfase werd het nog 0-4. Een mooie assist van Jeffrey van Veen belandde bij topscorer Chris Hoogzand en deze tekende voor zijn derde treffer van deze middag en zijn viertiende van deze competitie.

De Jonge Spartaan boekte een verdiende en nuttige zege in en tegen Den Bommel. Doordat de overige drie teams van de kop van de ranglijst allen wonnen verandert er niets. Zaterdag 22 april 2023 komt nummer zes RKSV Halsteren naar Spartacus. Het duel vangt aan om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Sjors de Jong

Scoreverloop

27e 0-1 Boy Hoogmoed

36e 0-2 Chris Hoogzand

50e 0-3 Chris Hoogzand

88e 0-4 Chris Hoogzand

Toeschouwers

212

Arbiter Stan Goedhart gaf geel aan Stefan Klink van VV Den Bommel

Opstelling VV Den Bommel

Sander van Reijn, Jarno Osseweijer, Stefan Klink, Raoul Verolme, Corné op ’t Hof,Frank Post, Patrick Verolme (85e Wesley Bakker), Jesper van den Hoek, Daniek de Roon (70e Johan Kornet), Johnno Bakker en Ruben Dos Santos

Opstelling De Jonge Spartaan

Johan Kroon, Gerben van der Weele (75e Jan Willem van Lente), Johan Vroegindeweij, Juul Peeman, Jeffrey van Veen, Julian Niewland, Wiljan Driece (58e Gerben Prins), Donny Klem (75e Tim Driece), Chris Hoogzand, Boy Hoogmoed (8e Norman Leune) en Koen Vervloed.

Foto

Op onderstaande foto scoort topscorer Chris Hoogzand de 0-3.