Nieuwe-Tonge - "Ongetwijfeld gesterkt door de toch wel verrassende triomf in de derby tegen Melissant begint het Nieuwe-Tongse NTVV aan het laatste kwintet wedstrijden in de 5e klasse C, te beginnen met de lastige uitmatch tegen het één plekje hoger op de ranglijst vertoevende SV Simonshaven." Lees hieronder het hele wedstrijdverslag van de wedstrijd tussen SV Simonshaven en NTVV >>

NTVV verslikt zich in stug SV Simonshaven

Vervolg >>

De thuiswedstrijd, haast weer een half jaar geleden, eindigde in een 1-1 gelijkspel in een treffen dat zich kenmerkte door de véle bikkelharde duels en de soms vermeende animositeit. Bij de zebra’s ontbreken nog steeds Lars Hollaar en Jasper van der Welle in de smalle selectie van trainer Wim Eilander. Zoals gezegd, hebben de zwart-witten behoorlijk wat zelfvertrouwen kunnen bijtanken de afgelopen dagen en dat zal nodig zijn tegen de formatie van de vertrekkende coach Peter Hoek.

SV Simonshaven, de plaatselijke trots van een 585 zielen tellend dorp in de gemeente Nissewaard, degradeerde het voorbije seizoen na een jarenlang verblijf in de onderste regionen van de 4e klasse. De oranje-blauwe brigade doet het deze jaargang tamelijk goed met 9 overwinningen, 3 gelijke spelen en slechts 3 nederlagen en heeft nog alle kans om de 2e periode winnend af te kunnen sluiten, maar dan is een zege feitelijk de enige optie deze zaterdagmiddag op het eigen thuishonk. De spelers zullen nochtans uiterst gemotiveerd aan de start verschijnen om ’t paasweekend extra glans te geven.

NTVV al in eerste minuut op achterstand

De omstandigheden mogen gerust als perfect worden bestempeld, als scheidsrechter Stephan van Seters zijn doordringende beginsignaal laat weerklinken. De weelderig schijnende zon is een weldaad voor het publiek, dat de thuisformatie onmiddellijk fel van leer ziet trekken. De verdediging van NTVV staat blijkbaar nog in de slaapstand als de poulains van Peter Hoek over links gevaarlijk doorkomen. De voorzet wordt in eerste instantie nog vakkundig weggewerkt door Davy Schellevis, die wél bij de les is, maar op de rebound is de NTVV-goalie volstrekt kansloos. Het zou het enige échte foutje van de defensie van de Nieuwe-Tongenaren blijken deze zonovergoten middag, maar nochtans ééntje met zeer grote gevolgen! Het duurt enkele minuten voordat de mannen van Wim Eilander zich hebben herpakt, maar na een klein kwartier nemen de zebra’s het initiatief over en onder aanvoering van Nick van Alphen en Brett van Vliet gaat het op zoek naar de gelijkmaker. De counters van Simonshaven blijven evenwel gevaarlijk en waakzaamheid is daarom geboden voor het fel aandringende NTVV.

NTVV valt aan, maar een goal blijft uit

De bezoekers zoeken veelvuldig de aanval in deel 2 van het eerste bedrijf, maar echt uitgespeelde kansen weet het vooralsnog niet te creëren. Met een kwintet zeer goed gepositioneerde verdedigers vangt SV Simonshaven de aanvalsgolven van NTVV op, waarbij de praatgrage aanvoerder Björn Jeurissen verbaal zijn spelers van adviezen voorziet en qua volume slechts wordt overtroffen door het amechtige gehinnik van een viertal stalpaarden dat in de naastgelegen manege regelmatig voor een piekbelasting van geluid zorgt. Rechtsback Gino van der Zant lanceert na 25 minuten speeltijd een excellente voorzet die door Gert Aantjes nét wordt overgekopt. “Het is nog niet goed genoeg mannen”, laat NTVV-coach Wim Eilander zich langs de lijn horen. Kort daarna brengt Nick van Alphen de bal bij Brett van Vliet, maar zijn schot wordt probleemloos gepakt door de Simonshavense doelwachter. Praktisch in dezelfde minuut passt de opgekomen Gino van der Zant op Gert Aantjes, die snoeihard uithaalt, maar opnieuw redt de attente sluitpost van de oranje-blauwen, zij het ten koste van een hoekschop. NTVV is op stoom gekomen, combineert soms prima, maar de beloning…blijft uit.

De bal wil er niet in voor NTVV

Uit een vrije trap krult Nick van Alphen de bal ragfijn voor de goal, waarna Neal Kuiper het leer schampt en daarna vertwijfeld naar zijn hoofd grijpt. Dit was dé kans op 1-1! Middenvelder Glenn Kievit die een puike partij speelt, probeert het vervolgens met een afstandsschot, maar ook deze poging treft geen doel. NTVV omsingelt de Simonsha-vense vesting, maar verder dan enkele bijtende speldenprikken richting het doel van Danny van der Spek komt het niet. In de laatste seconden van de eerste helft krijgt de thuisequipe nog een voortreffelijk kans om de score op te voeren als een snerpende voorzet van de linkerkant over Davy Schellevis heen vliegt en de vrijstaande spits een kolossale kans krijgt om de bal in het net te knikken, maar de trekker niet overhaalt. Met 1-0 op het bord en gutsend van het zweet sjokken de 22 spelers richting de thee.

SV Simonshaven is onbuigzaam

NTVV gaat in helft twee onverdroten verder met aanvallen. Neal Kuiper forceert een corner, die veel hectiek veroorzaakt in de vijandige doelmond, maar Nick van Alphen en daarna Marko Karsbergen lukt het niet om de bal erin te wurmen. Een uitbraak van Simonshaven lijkt de beslissing te gaan brengen, maar de inmiddels weer op zijn voor-stoppersplek gearriveerde Marko Karsbergen ontfutselt op professionele wijze de bal van zijn opponent, hetgeen de NTVV-aanhang met een subtiel applausje verwelkomt. De pezige Karsbergen is één van de uitblinkers deze middag en kwijt zich zoals altijd, zonder morren van zijn verdedigende taken. De tijd begint de dringen voor NTVV, dat dankzij twee seconden van onachtzaamheid in de beginfase feitelijk de hele verdere match achter de feiten aanloopt, een kolfje naar de hand van SV Simonshaven, dat de voorsprong zonder franje en met robuust verdedigen over de eindstreep wil trekken.

Krachten vloeien weg bij NTVV

Uit een nieuwe NTVV-attaque legt Nick van Alphen de bal voor de rechtervoet van Neal Kuiper, die verwoestend uithaalt, maar Danny van der Spek weet er nog nét een vinger tegenaan te krijgen en de bal over de deklat te stoten. Vrouwe Fortuna is in dit treffen duidelijk niet op de hand van de zebra’s. Wim Eilander stuurt 20 minuten voor het einde met Youri Kievit en Robin Noteboom twee verse aanvallers naar het front, maar de Simonshavense brigade gaat stoïcijns verder met het bewaken van de eigen veste en ziet langzaam maar zeker de krachten wegvloeien bij de ontgoochelde tegen-stander. Neal Kuiper baant zich een weg tot de 16, maar zijn eindschot mist scherpte. In het laatste kwartier verlaat SV Simonshaven af en toe de stellingen en fabriceert het enkele aanvallen die echter geen gevaar sorteren. Ofschoon op ’t tandvlees, zet NTVV nog 1 keer aan voor een slotoffensief. Simonshaven verweert zich met hand en tand en lijkt steeds meer te gaan geloven in een zege. De ploeg van Peter Hoek krijgt een paar kansjes, maar ook hier mankeert het aan de afronding. Zo blijft het een meesle-pend duel waarbij hoogstaand voetbal zeldzaam is, maar de spanning véél vergoed.

Leeggespeeld NTVV gooit de handdoek

Nadat laatste man Jeroen Roijers licht geblesseerd de arena moet verlaten, is het verzet van het naar adem happende NTVV gebroken. Simonshaven scoort zowaar nog twee keer in blessuretijd, waardoor de eindstand ietwat geflatteerd op 3-0 uitkomt, maar een kniesoor die zich om dat laatste druk zal maken. NTVV verliest dure punten en daar waar het na de triomf op Melissant nog hoop koesterde op een nacompetitie, is die verwachting ijdel gebleken en staan de zebra’s weer met vier poten op de grond."

NTVV speelde in de volgende opstelling:

Goal:

Davy Schellevis.

Achter: Gino van der Zant, Jeroen Roijers (85; Leander Kom), Marko Karsbergen, Emiel Buijs.

Midden: Glenn Kievit, Brett van Vliet, Nick van Alphen.

Voor: Jens van Es (71; Robin Noteboom), Gert Aantjes (71; Youri Kievit), Neal Kuiper (77; Arjen van Weenen).

Niet gewisselde speler(s):

Raoul Flikweert.

Scoreverloop:

1 SV Simonshaven 1-0

91 SV Simonshaven 2-0

93 SV Simonshaven 3-0

Door David Bakker