5 april 2023, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en een sportverslag: "De partij van Rien Klink tegen Wim Vroegindeweij ging gelijk op en ook deze partij eindigde in een remise. De grote verassing zat in de partij van Izak Mackloet tegen Bram Jelier..." Lees hieronder het hele verslag door Joh. Wolfert en bekijk de uitslagen van 3 april 2023 >>

Verslag

Maandag 3 april 2023: ‘Opmerkelijke uitslagen die een felicitatie waard zijn!’

In afd. 1 werden er drie partijen gespeeld met één verrassende uitslag.

De partij van Hans Melaard tegen Piet van Brussel was wisselend, dan weer stond Hans een schijf voor en dan weer Piet. Zo speelden zij naar een remise.

Ook de partij van Rien Klink tegen Wim Vroegindeweij ging steeds gelijk op en ook deze partij eindigde in een remise.

De grote verassing zat in de partij van Izak Mackloet tegen Bram Jelier!

Izak behaalde al vrij snel een dam, maar dat kostte hem wel enkele schijven, Bram gewent om van een achterstand terug te komen, deed dat nu ook. De stelling van Izak was dermate lastig dat hij moest toestaan dat Bram een dam behaalde en door goed te spelen moest Izak een nederlaag incasseren.

Dat is een felicitatie waard, want Izak is een erg goede dammer! Goed gedaan Bram!

Ook in afd. 2 was er een opmerkelijk uitslag!

Leen Kemeling gaat als nieuweling steeds beter spelen en dat gaf Arnold Uijttewaal de nodige hoofdbrekens, vooral omdat Arnold steeds nieuwsgierig was hoe het bij de naaste buren er aan toeging. Arnold wist deze partij met winst af te sluiten. Toch wil ik leen een compliment geven, want Arnold is een goede dammer.

Maar dan, Gert Noteboom timmert al weken stevig aan de weg en zal gedacht hebben, vanavond niet al te moeilijk. Mis gedacht, want Harrie van Wijk op stond op een zeker moment sterker dan Gert die af en toe moeilijk stond.

Het is jammer voor Harrie dat hij in het eindspel toch weer een foutje maakte, zodat er geen winnaar uit de bus kwam maar een remise. Ook dat is een felicitatie waard aan het adres van Harrie!

Wim Stolk trof Thijs Wiegel als tegenstander die van zichzelf zegt dat hij nog veel moet leren.

Het werd voor Wim geen lastige partij, hij won netjes van Thijs.

Dat er zo weinig partijen gespeeld worden, heeft als oorzaak dat sommigen al zijn uitgespeeld, maar ook dat er zieken zijn, een damvriend is thuis herstellende en de ander is pas ziek geworden.

Vanaf deze plaats namens alle damvrienden voor beiden beterschap gewenst en snel tot ziens.

Uitslagen:

Team 1.

  1. Melaard. – P. van Brussel. 1-1
  2. Klink. - W. Vroegindeweij 1-1
  3. Mackloet. - A. Jelier. 0-3

Team 2.

  1. Kemeling. - A. Uijttewaal. 0-3
  2. Noteboom. - A. Jelier. 1-1
  3. Stolk. - Th. Wiegel. 3-0

Door Joh. Wolfert.