4 april 2023, Ooltgensplaat - Afgelopen zaterdag 1 april hebben 11 deelnemers aan de KNGU-cursus 'Gymnastiek Assistent Leider Niveau 2' het praktijkexamen afgelegd in de gymzaal van MFC ‘t Centrum in Ooltgensplaat. "Namens stichting GO Learns to Move en alle betrokken verenigingen hartelijk gefeliciteerd en veel plezier gewenst bij de gymlessen, die zullen vanaf nu nog leuker en veiliger zijn dankzij jullie!" Lees meer >>

Gedurende 6 zaterdagen verdeeld over de afgelopen 3 maanden zijn de cursisten opgeleid om de gymlessen voor te bereiden en te assisteren bij de uitvoering van de verschillende gymoefeningen. Hierbij zijn de veiligheid tijdens het klaarzetten van de toestellen en de veiligheid van de kinderen tijdens het uitvoeren van de gymoefeningen heel erg belangrijk.

Eerder waren de cursisten al geslaagd voor het theorie-examen en afgelopen zaterdag was het praktijkgedeelte aan de beurt. Er waren 2 rondes waarbij één gedeelte van de cursisten 3 mini lessen gaven, terwijl ze beoordeeld werden door hun medecursisten. In de tweede ronde waren de rollen omgedraaid.

Aan het einde van de ochtend kregen ze direct het verlossende woord te horen, ze waren allemaal geslaagd en dat was zeer zeker geen 1 april grap! Tijdens de diploma-uitreiking vertelden de KNGU docenten wat een bijzondere groep cursisten zij waren. De 9 meiden en 2 jongens waren een hechte groep, waardoor er altijd een fijne sfeer was tijdens de lessen.

Nadat iedereen het diploma had ondertekend werd er nog een groepsfoto gemaakt.

Deze cursus was een initiatief van Chantal van der Klooster (Sportteam GO Gemeente Goeree-Overflakkee) en Marinka van Ree (gymvereniging DOS Ooltgensplaat) en de deelnemers konden deze cursus gratis volgen in het kader van het Nationaal Sportakkoord waar de KNGU aan meewerkt. De gymzaal werd gesponsord door gymvereniging DOS Ooltgensplaat, en de lunches die na afloop van de 5 praktijkdagen in Ooltgensplaat werden verstrekt aan de KNGU docenten zijn gesponsord door stichting GO Learns to Move, het overkoepelende orgaan van de 7 samenwerkende gym(sport) verenigingen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee.

De 11 geslaagden:

Femke Salemink (Brinio Brielle)
Niki Hammink (Excelsior Rozenburg)
Diana van Ling (AVGV Spijkenisse)
Jesse van der Meer (AVGV Spijkenisse)
Charlotte van der Linden (KDO Sport Hellevoetsluis)
Laura Montbrun (KDO Sport Hellevoetsluis),
Cindy van der Stel (Sparta Stellendam/Olympia Dirksland)
Céline Melaard (Olympia Dirksland)
Melanie Lokker (MH-SD Sommelsdijk)
Emilie van den Boogert (DOS Ooltgensplaat)
Levi Snaauw (DOS Ooltgensplaat)

Namens stichting GO Learns to Move en alle betrokken verenigingen hartelijk gefeliciteerd en veel plezier gewenst bij de gymlessen, die zullen vanaf nu nog leuker en veiliger zijn dankzij jullie! - St. GO Learns to Move