Sommelsdijk - Afgelopen dinsdag 17 januari 2023 heeft Aimée Krijger haar niveau 1 assistenten diploma behaald bij turnclub Turn2Move in Sommelsdijk. "De afgelopen maanden heeft Aimée een opleiding gevolgd om als juf te mogen assisteren in de gym- en turnlessen..." Lees meer >>

Interne opleiding

De afgelopen maanden heeft Aimée een opleiding gevolgd om als juf te mogen assisteren in de gym- en turnlessen. In de lessen bij Turn2Move moest zij meerdere opdrachten uitvoeren onder begeleiding van een niveau 3 lesgever om op die manier te leren hoe je kinderen op een veilige manier les geeft. De opleiding werd afgesloten met een examen. Dit heeft Aimee heel goed gedaan en scoorde een 8,5.

Gediplomeerde leiding

Turn2Move vindt het belangrijk dat er gediplomeerde lesgevers voor de groep staan. Het woord lesgeven zegt het al, als lesgever breng je kinderen wat bij. Didactische achtergrond is hierbij belangrijk. Ook leer je als lesgever hoe een kind zich motorisch ontwikkeld en hier op de juiste manier op in te spelen. De leeropbouw in de lessen wordt bewaakt doordat de lesgever ieder seizoen een jaarplanning maakt en daarop zijn lesvoorbereidingen afstemt. Voorop staat natuurlijk tijdens sportlessen de veiligheid. Een gediplomeerde lesgever weet de gevaren tot een minimum te beperken door kennis te hebben van de toestellen en de risico’s van een sport. Aimée kan nu onder begeleiding van een niveau 3 lesgever op een positieve manier bijdragen tijdens de turnlessen van Turn2Move.

Lessen voor alle kinderen

Naast de lessen voor peuters en kleuters zijn er voor iedere leeftijd turnlessen. Zo worden de lessen aangepast op iedere leeftijd en kan ieder kind op zijn of haar eigen niveau turnen.

Gratis proefles

Kinderen die een keertje mee willen doen mogen een gratis proefles volgen, daarna kan men lid worden van de club door zich aan te melden. Via de website van Turn2Move kunnen kinderen aangemeld worden voor een gratis proefles.

Informatie

Meer informatie over turnclub Turn2Move kunt u vinden op hun website www.turn2move.nl . Voor vragen kunt u contact opnemen via info@turn2move.nl of bellen naar 0630383580