Middelharnis - Voor de derde keer in het kalenderjaar 2022 kruisten de teams van De Jonge Spartaan en VV Den Bommel de degens. "26 februari was Den Bommel het gelukkigst door in de extra tijd uit een toegekende strafschop de winnende treffer te maken (...) Zaterdagmiddag 26 november a.s. volgt een uitwedstrijd in en tegen Halsteren..." Lees meer >>

Verslag

Bijna drie maanden later wist de Jonge Spartaan thuis met 3-1 te winnen. De Spartaanse productie werd verzorgd door Chris Hoogzand (2x) en Gerben Prins. Vooraf vond de thuisclub zich terug op de 7e plaats van de ranglijst met negen punten uit zeven wedstrijden. Met twee punten minder stonden de gasten op de elfde plaats.

Het was even wennen op Spartacus. Na weken met heerlijk najaarsweer op zaterdag, was de gevoelstemperatuur bij aanvang van het duel zelfs onder het vriespunt gezakt. De thuisclub opende met een boogbal van Koen Vervloed, die de jeugdige keeper Lukas Baron nog net onder de lat vandaan wist te tikken. Een schot van Johnno Bakker verdween over de lat en Frank Post blokte een inzet van Chris Hoogzand. Net binnen het kwartier kreeg Boy Hoogmoed de bal halverwege de helft van Den Bommel aangespeeld. Met een prachtige solo en een ijzig kalme afronding zette hij De Jonge Spartaan op voorsprong.

Na een mooie steekbal van Boy Hoogmoed schoot Chris Hoogzand in het zijnet. Even later bediende Boy Hoogmoed opnieuw Chris Hoogzand en deze vond Lukas Baron op zijn pad. Jan Willem van Lente haalde net binnen het half uur een inzet van Johnno Bakker uit de doelmond weg. Ruben dos Santos schoot uit de kluts tegen Donny Klem. Koen Vervloed kwam een teenlengte tekort om een strakke voorzet van Boy Hoogmoed binnen te glijden. Uit de aansluitende hoekschop tastte Corné Op ’t Hof mis en het was opnieuw Boy Hoogmoed die van dichtbij de 2-0 op het scorebord bracht. Pal voor rust dacht Julian Nieuwland de angel uit het probleem te halen na het onderscheppen van een aanval van de gasten. Bij het terugspelen op keeper Johan Kroon zag hij echter Ruben dos Santos over het hoofd en deze pakte dit buitenkansje maar wat graag uit. Zo gingen de teams rusten bij een 2-1 tussenstand.

Uit een voorzet van Koen Vervloed kon Boy Hoogmoed net na rust net niet voor de derde keer deze middag scoren. Na ruim een uur schoot Johnno Bakker de bal uit een vrije trap naast het doel van Johan Kroon. Xander Roos kam in het veld voor Chris Hoogzand. Het was Xander Roos die met een panklare voorzet Koen Vervloed bij de 2e paal wist te bereiken. Deze bedacht zich geen moment en bekroonde zijn goede wedstrijd door de 3-1 achter Lukas Baron te schieten. Den Bommel dacht direct te antwoorden, maar een inzet van de ingevallen Daniek de Roon belandde via de paal in de handen van Johan kroon.

In minuut 73 ontsnapte Boy Hoogmoed weer eens aan de Bommelse defensie. Hij voerde zijn solo echter wat te ver door en daardoor bereikte hij de volledig vrijstaande Xander Roos niet. Aansluitend volgde een wissel en kon Boy Hoogmoed met vijf treffers uit de laatste drie wedstrijden onder applaus van het kleumende publiek het veld verlaten. Routinier Norman Leune kwam voor hem binnen de lijnen. Met name de snelle Xander Roos was in de slotfase een plaag voor de verdedigers van Den Bommel. Zo ontsnapte hij in minuut 86 aan Corné Op ’t Hof. Deze trok al dan niet binnen de lijnen van het strafschopgebied aan de noodrem. Arbiter Harry Koster wees naar de stip en Donny Klem bracht de 4-1 eindstand op het scorebord.

De Jonge Spartaan won terecht de streekderby van Den Bommel. Bij vlagen werd er aardig gevoetbald, maar er ging best ook nog het een en ander mis. Dat hoort ook bij voetbal. Op inzet en beleving was deze middag niets aan te merken. Moe maar voldaan ging de spelers naar de derde helft en het publiek zocht de warmte op. Zaterdag 26 november volgt een uitwedstrijd in en tegen Halsteren. De aanvang is 15:00 uur.

Scoreverloop:

14e 1-0 Boy Hoogmoed

38e 2-0 Boy Hoogmoed

44e 2-1 Ruben dos Santos

71e 3-1 Koen Vervloed

86e 4-1 Donny Klem (strafschop)

Toeschouwers: 212

Scheidsrechter Harry Koster hield de kaarten op zak in de sportieve streekderby

Opstelling De Jonge Spartaan:

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Donny Klem (88e Dennis Baars), Gerben van der Weele, Jeffrey van Veen, Julian Nieuwland, Gerben Prins, Jan Willem van Lente, Koen Vervloed, Boy Hoogmoed (74e Norman Leune) en Chris Hoogzand (63e Xander Roos)

Opstelling VV Den Bommel:

Lukas Baron, Jarno Osseweijer, Johan Kornet, Raoul Verolme, Corné Op ’t Hof, Frank Post (63e Coen Kornet), Patrick Verolme (68e Daniek de Roon), Jesper van den Hoek, Johnno Bakker, Wesley Bakker en Ruben Rui dos Santos.

Foto

Op bijgaande foto vieren Donny Klem, Gerben Prins, Boy Hoogmoed en Chris Hoogzand de 1-0.