26 oktober 2022, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en het verslag: "Het griepseizoen ging ook de aan damvereniging niet voorbij. Meerderen moesten verstek laten gaan...." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de uitslagen >>

Damvereníging ’Denk en Zet’ 24 oktober 2022

Afdeling 1

Melaard- A. Jelier 3-0
Klink – A. Jelier 3-0
Vroegindewei - J. van Hoorn 1-1
,Leroy –J.Melaard 1-1

Afdeling 2

M.Meijer -H.an Wijk 3-0

van Rijnberk -L. Kemeling 3-0
Jordqaan - Joh. Wolfert 0-3
Stolk - A. uytteWaal 1-1

Verslag

Het griepseizoen ging ook de aan damvereniging niet voorbij. Meerderen moesten verstek laten gaan.

Melaard, die een wedstrijd thuis tegen Jelier speelde, deed het best. Hij gaf Jelier geen schijn van kans. Jelier dolf ook het onderspit tegen Klink, de man van de remises. Wie alleen maar remises speelt, loopt niet het gevaar dat hij degradeert. Een winstpartijtje er tussendoor is daarbij mooi mee genomen. Vroegindeweij speelde tegen Van Hoorn een uitermate boeiende partij. Het ene moment stond de een wat beter, het andere moment de ander. Remise was dan ook de beste uitslag. Leroy maakte tegen Melaard een kei van een slagzet, maar de slagzet kostte hem zoveel schijven, dat er nog moeilijk winst uit te halen was. Een gelijkspel dus.

Van Wijk kon het tegen Meijer niet redden. Hij liep in een lelijk valletje en dat betekende tegelijk zijn ondergang. Ruud was in de wolken. Hij behaalde een glansrijke, verdiende overwinning. Dat belooft wat voor de toekomst, Ruud. Wolfert heeft eindelijk de weg weer gevonden. Hij snoepte van Jordaan eerst een schijfje af, toen nog een, en toen kon het eigenlijk niet meer mis gaan, maar je weet maar nooit. Je hebt pas gewonnen als de laatste zet gezet is. Stolk speelde tegen Uyttewaal een heel erg lange, ietwat saaie partij. Hij heeft er een tijdlang heel goed voorgestaan, maar op het laatst moest hij nog oppassen. Het werd remise.