[video] Oude-Tonge - DBGC is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De mannen van trainer Jordi Smit toonden zich een geduchte tegenstander voor 1e-klasser RVVH, maar moest na een 2-2 uitslag na strafschoppen een uitschakeling incasseren. Lees hieronder het verslag en bekijk de video hieronder >>

Vervolg

DBGC begon goed aan het duel in Ridderkerk. Door hoog druk zetten diep op de helft van de tegenstander won Stefan Tuns de bal. Jeroen Sep kon oprukken richting het zestienmetergebied. Zijn harde schot vloog binnenkant paal binnen. Vanuit een compacte organisatie hield DBGC de ruimtes klein en loerde het op momentjes in de omschakeling. Na twintig minuten vond RVVH na een snelle combinatie toch een gaatje en werd in de korte hoek de gelijkmaker op het scorebord gezet, hoewel er aan de goal een luchtje van buitenspel hing. Vlak voor rust viel Stefan Tuns geblesseerd uit en werd vervangen door Mels de Blok. In de laatste fase voor rust werd DBGC wat verder terug gedrongen, maar DBGC hield als collectief stand en zo stond de tussenstand van 1-1 op het scorebord.

In de tweede helft wisselde de thuisploeg op meerdere posities. Voor DBGC veranderde het plan niet. Loerend op de counter zocht DBGC naar ruimtes. Na een uur spelen ontsnapte Mels de Blok op snelheid aan de rechterkant van het veld. Zijn goede voorzet werd door Jeroen Sep hard achter de doelman geschoten, waardoor DBGC opnieuw de leiding nam. Een kleine tien minuten later ontsnapte Jeroen Sep opnieuw aan zijn bewaker. Zijn harde schot werd knap gekeerd door de doelman. Aan de andere kant beleefde DBGC een hachelend moment dankzij het offensief van RVVH. Na een redding van keeper Nieuwland kon een schot van de lijn worden gehaald door Jorg Moerkerk, waarna Nieuwland de bal kon oprapen. DBGC leek op weg naar een zege, maar in de slotfase van het duel viel toch de gelijkmaker. Een lange bal werd met het hoofd klaar gelegd door de spits. De buitenspeler zorgde met een hard schot voor de 2-2. Hier bleef het bij waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Mels de Blok miste namens DBGC de derde strafschop en RVVH benutte al haar penalty's, waarvan er een op zure wijze via de paal en de rug van keeper Nieuwland in het doel verdween.

DBGC kan terugkijken op een sterk duel waarin het lef toonde en zich als hecht collectief heeft getoond. Met opgeheven hoofd uit de beker. Aanstaande zaterdag gaat DBGC op bezoek in Zeeuws-Vlaanderen waar het competitieduel met FC Axel op het programma staat.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Sonny Noordermeer ('70 Wouter Tromp), Jorg Moerkerk, Jacco de Gast, Tijme van der Veeken, Stefan Tuns ('43 Mels de Blok), Robert Koster ('85 Arnaud Dees), Bas Mackloet, Thijs Tromp, Joran Maliepaard ('70 Sem Vos), Jeroen Sep