Middelharnis/Rotterdam - De loting voor de eerste ronde voor de KNVB beker bracht De Jonge Spartaan naar het Wollefoppenpark in Rotterdam. Daar wachtte de uitwedstrijd bij de trotste koploper in de eerste klasse C; Xerxes DZB. "Bij de formatie van Wim Nieuwland ontbraken deze wedstrijd Julian Nieuwland, Tim Driece, Johan Vroegindeweij, Rick Schellevis, Michael Sloof, Lars Schriek, Thom Drenth en Donny Klem om uiteenlopende redenen. Zo trad De Jonge Spartaan aan met twee tieners in de basis en drie op de bank.." Lees meer >>

Vervolg verslag DJS

De gasten lieten in de beginfase zien niets voor niets naar Rotterdam te zijn afgereisd en verdedigden zich met hand en tand. In de 6e minuut kon Lars Brinkman alleen op keeper Johan Kroon af. Deze bleef de situatie meester. De thuisclub tikte de bal lekker rond en liet zien twee klassen hoger te acteren. Toch kwam De Jonge Spartaan er af en toe brutaal uit. Nadat Koen Vervloed in de 11e minuut een teenlengte tekort kwam om een assist van Pim Grootenboer te verzilveren, kwamen de gasten in de 12e minuut verrassend op voorsprong. Na drie hoekschoppen op rij van aanvoerder Gerben Prins belandde de bal via Chris Hoogzand bij Koen Vervloed. Deze tekende voor de 0-1 tussenstand.

Xander Roos schoot na 19 minuten naast en de thuisclub kreeg ondertussen vele kansen en mogelijkheden. Nog binnen het halve uur was er een uitstekende redding van Johan Kroon nodig om de voorsprong te behouden. Chris Hoogzand stuitte op keeper Ferry Hagendijk. Pas in de 39e minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord. Het was de geheel vrijstaande Romi Bo Mulder die raak schoot. Kort hierop produceerde Lars Brinkman de 2-1 en pal voor rust werd het 3-1 door Davy van der Biessen.

Xerxes DZB ging na rust door waar het voor rust mee geëindigd was, namelijk scoren. Issam Ahmar-Elhank tekende voor 4-1. Een mooie actie van Xander Roos bracht de bal voor het Rotterdamse doel. Helaas was er niemand paraat om de bal in het doel te schuiven. Davy van der Biessen zorgde in de 57e minuut voor de 5-1 tussenstand. Xerxes DZB was en bleef de bovenliggende partij en de gasten produceerden af en toe een plaagstootje. Keeper Johan kroon had handenvol werk aan de Rotterdamse aanvallen en de inzet was en bleef voorbeeldig.

Na een mooie combinatie tussen Xander Roos en de ingevallen Boy Hoogmoed schoot Pim Grootenboer via een hand van Ferry Hagendijk over. De Jonge Spartaan kreeg in deze fase enkele kansjes via Pim Grootenboer, Boy Hoogmoed en Gerben van der Weele. In de 86e minuut zette Pim Grootenboer de bal voor op Xander Roos en deze tekende voor 5-2. Invaller Nick Slotboom zorgde voor het slotakkoord door pal voor tijd de 6-2 aan te laten tekenen.

De Jonge Spartaan kwam logischerwijs tekort tegen Xerxes DZB. Aan de inzet en de beleving heeft het deze middag zeker niet gelegen. Door de nederlaag is het avontuur voor de KNVB-beker dit seizoen ten einde. De uitwedstrijd voor de Fiduscup tegen WFB is verplaatst naar dinsdag 1 november 2022. Zaterdag 29 oktober treedt De Jonge Spartaan om 14.30 aan in Dinteloord voor de topper tegen het nog ongeslagen VV Prinsenland.

90e 6-2 Nick Slotboom

Scheidsrechter Ricardo Mulder gaf één speler van de thuisclub een gele kaart in dit sportieve duel.